BAIGIAMOJI KONFERENCIJA ANT RATŲ
2014 m. gruodžio 09 d.

Tauragės rajono vietos veiklos grupė baigia įgyvendinti projektą „Mokykimės ir dirbkime kartu“ pagal Lietuvos kaimo plėtros 2007–2013 metų programos priemonės „Parama VVG veiklai, įgūdžiams įgyti ir aktyviai pritaikyti“ veiklos sritis „Parama vietos plėtros strategiją įgyvendinantiems asmenims mokyti, konsultuoti“ ir „Parama potencialių vietos projektų vykdytojų, esančių VVG teritorijoje, aktyvumui skatinti“, paramos sutartis Nr. 4PV-KT-10-1-000228.  Vietos veiklos grupė nutarė, kad  baigiamoji  konferencija bus ant ratų.

Dažnai girdime ir skaitome žinutes apie gražius Tauragės kaimo bendruomenių renginius, šventes, įvairias kitas veiklas. Lapkričio mėnesį atsirado galimybė aplankyti, bendruomenes, pasidalinti patirtimi, išgirsti jų sėkmės istorijas, tiesiogiai pamatyti, kaip buvo įgyvendinti VVG strategijos finansuojami projektai, pasidalinti patirtimi, padiskutuoti. Keturis penktadienius visų bendruomenių atstovai rinkosi į konferenciją ant ratų po savo rajono bendruomenes. Buvo aplankytos 28 kaimo bendruomenės. Visų išvykų metu stebėjomės, kiek daug teigiamų pokyčių įvyko kaimo vietovėse įgyvendinant Tauragės rajono 2007-2013 m. vietos plėtros strategiją. Panaudojus VVG strategijos lėšas bendruomenės suremontavo, ir pritaikė bendruomenės reikmėm, patalpas su virtuvėlėmis, kirpyklos įranga, sporto salėm ir aikštynais, susitvarkė viešąsias erdves. Be to bendruomenės rašė projektus žemės ūkio, socialinių reikalų ministerijų fondams, o gavusios finansavimą įsigijo baldus, įgarsinimo aparatūrą ir kitą reikalingą inventorių. Viešnagės metu bendruomenių pirmininkai dalinosi vietos strategijų įgyvendinimo patirtimi, supažindino su skirtinga, vykdoma pagal bendruomenės poreikius, veikla. Tai ir proginiai, šventiniai renginiai, ir edukacinės pamokos, ir vaikų dienos centrai bei vasaros stovyklos ir kt. Malonu buvo paklausyti seniūnų bei seniūnaičių, nuoširdžiai kalbančių apie savo bendruomenių veiklas, problemas bei ateities planus.

Pakeliavę po rajoną džiaugėmės gražėjančiais kaimais, pamatėme daug įdomių ir sektinų dalykų.
Akivaizdu, kad Tauragės rajono vietos veiklos grupės įgyvendinta 2007-2013 m. vietos plėtros strategija padėjo kelti kaimo bendruomenių gyvenimo kokybę, o vykdyti mokymai paskatino verslumą ir bendruomeniškumą.


VVG informacija

Galerija