KALĖDINĖ MUGĖ S. DAUKANTO AIKŠTĖJE
2014 m. gruodžio 10 d.

Gruodžio 6 d. Vilniuje vyko Prezidentės globojama kalėdinė nevyriausybinių organizacijų mugė, kurioje dalyvavo ir Tauragės rajono vietos veiklos grupės kaimo bendruomeninių organizacijų atstovai. Tauragiškiai į mugę atvyko pasigaminę įvairių suvenyrų, papuošalų, prisikepę duonos ir kitokių gardumynų.

Kartu su visais mugės dalyviais apsistojome S. Daukanto aikštėje, kur jau laukė išrikiuotos palapinės. Įsikūrę, aplankėme kitų organizacijų palapines, aukojome aukas, pasisėmėme daug gražių idėjų. Linksmą, šventinę, nuotaiką palaikė Jolanta Geštautienė ir Lijana Kiltinavičienė. Pasipuošusios zuikių kostiumais, jos kvietė mugės svečius aplankyti mūsų gausią palapinę, kalbino mažus ir didelius, dalino dovanėles.  
Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino visus atvykusius į penktąją kalėdinę nevyriausybinių organizacijų mugę, lankė palapines, kalbėjosi su dalyviais. Ji pabrėžė, kad ši mugė, tai labdaros šventė todėl ir gautos lėšos skiriamos socialiai remtinoms šeimoms, vaikams, neįgaliems ir vienišiems žmonėms.
Tauragės rajono vietos veiklos grupė paaukotas lėšas skirs Šikšnių kaimo vaikams. Prie šios labdaros prisideda ir Tauragės moksleivių kūrybos centras, kuris Šikšnių vaikams dovanos spektaklį „Kalėdų pasaka“.

VVG informacija

Nuotr. R. Dačkaus ir I. Čepulienės

Galerija