TAURAGĖS RAJONO KĘSČIŲ KAIMO BENDRUOMENĖS PRODUKTŲ RINKODAROS SUKŪRIMAS
2014 m. gruodžio 19 d.

 

Bendruomenės nariai yra sukaupę žinias, resursus bei patirtį  kaip pagaminti produktą (raugintus kopūstus, raugintus burokėlius ir kt.). Tačiau trūksta žinių kaip šiuos gebėjimus paversti verslu, todėl Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos finansuotas projektas padės išspręsti susidariusias problemas.
Tauragės rajono Kęsčių kaimo bendruomenė „Elbenta“ teikė paraišką “Tauragės rajono Kęsčių kaimo bendruomenės produktų rinkodaros sukūrimas“ Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai.

Paraiška įvertinta teigiamai.
Projekto tikslas - stiprinti bendruomenę, vystant esamą verslą, plėsti profesionalias paslaugas su tikslu gauti lėšų tolimesnei bendruomenės veiklai. Siekti sukurti produkto rinkodarą, kainodarą, sukurti prekės ženklą bei sukurti darbo vietą savo kaime. Norint sėkmingai įgyvendinti šį tikslą bendruomenės nariams, buvo organizuoti 32 valandų, trukmės mokymai, kuriuose viso to buvo mokoma. Mokymus vedė vyr. konsultantė Danguolė Skibiniauskienė.
Nauda įgyvendinus projektą - bendruomenės turima patirtis ir resursai bus paversti verslu, tai sustiprins bendruomenę, ir ugdys jos gebėjimus.

Lina Baziliauskienė

Galerija