„JAU LEIDŽIASI BALTOS KALĖDOS“
2014 m. gruodžio 19 d.

Gruodžio 13 d. vakarą Kęsčių kultūros namų prieigose nušvito kalėdinė eglutė, pranešusi, kad artėja gražiausia metų šventė - Šv. Kalėdos. Į eglutės įžiebimo šventę Kalėdų senelis sukvietė daug Kęsčių ir aplinkinių kaimų gyventojų: mažų ir didelių, jaunų ir senų. Bet pats didžiausias džiaugsmas buvo patiems mažiausiems, į šventę atkeliavusiems ant tėvelių rankų.

Šventės metu visus susirinkusius palaimino ir sveikatos, susitaikymo linkėjo parapijos Kunigas Andrius. Šventinę koncertinę dalį pradėjo Kęsčių saviveiklininkų folkloro ansamblis „Traka“ (vad. V. Girdžiuvienė). Kalėdinius kūrinius atliko saviveiklininkės D. Eglynaitė ir E. Kuzmickaitė. O mažųjų saviraiškos būrelio nariai visus pralinksmino nuotaikingu vaidinimu „Kur Kaldėdos?“ (vad. E. Kuzmickaitė).
Pasibaigus koncertinei daliai pačių mažiausiųjų laukė Kalėdų senelio staigmena - didžiulis maišas dovanų. Senelio dosnumo sulaukė ne tik vaikai, dovanėlėmis buvo pagerbti ir krašto ilgaamžiai. Pasibaigus šventei visi šnekučiavosi prie vaišių stalo ir suprato kad Kalėdos ir Naujieji metai jau čia pat.

Eligija Kuzmickaitė - kultūrinių renginių organizatorė

Galerija