SVEIKOS ŠEIMOS SAVAITĖ KĘSČIUOSE
2014 m. gruodžio 22 d.

Jau trečius metus „Elbentos“ bendruomenės nariai aktyviai dalyvauja vykdomoje Tauragės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiojoje programoje. Šiemet buvo vykdoma programa, skirta Šeimos ir Vaikų sveikatos metams „Sveikos šeimos savaitė“.
Atlikus gyventojų apklausą buvo išsiaiškinta kokių sveikatinimo ir fizinio aktyvumo palaikymo formų jie pageidautų. Į vykdomas programos veiklas buvo įtraukti įvairių amžiaus grupių gyventojai.

Lapkričio mėn. vyko seminaras „Kaip pagerinti savo gyvenimą ir tobulėti“, kurio metu savo žiniomis ir patyrimais dalinosi buvęs tauragiškis, asmenybės ugdymo ir meditacijos mokytojas - Vygandas Pikčiūnas.
Gruodžio mėn. vyko gydomųjų mankštų užsiėmimai „Stiprinkime savo organizmą mankštomis“, kuriuos vedė kineziterapijos specialistė Rima Juozupaitienė. Projekto dalyviai turėjo progą patobulinti mankštos įgūdžius, gauti asmeninių rekomendacijų ir patarimų.
Bendruomenei dalyvaujant tęstinėse sveikatinimo programos veiklose sukaupta nemažai mankštų ir sporto inventoriaus. Vietos gyventojai visados laukiami bendruomenės namuose, kur gali jais naudotis ir stiprinti savo sveikatą.


Aristida Eglynienė Kęsčių fil. vyr. bibliotekininkė

 

Galerija