KALĖDINĖ DVASIA LOMIŲ NEAPLENKĖ
2014 m. gruodžio 23 d.

Gruodžio viduryje Lomiuose sužibo bendruomenės eglutė. Tai tradicinis renginys, sutraukiąs į šventę lomiškius. Ne tik eglutė buvo įžiebta - bendruomenės pirmininkė Elena Bazinienė dėkojo kaimo žmonėms, kurie rodė iniciatyvą, rėmė bendruomenę.

Eglutės įžiebimo - padėkos popietę vedė Žiemužė( J. Popendikienė). Ekranu prabėgo šiais metais į amžinybę išėjusių lomiškių vardai ir pavardės - mūsų kaimynai, draugai, bendradarbiai. Jų atminimas buvo pagerbtas tylos minute.
Buvo pasveikinti jubiliatai, kuriems 2014 - ieji buvo jubiliejinai. Atminimo dovanėlės ir padėkos buvo įteiktos Irenai Samoškienei, Juozui Užkurui, Julijai ir Juozui Šveikauskams. Kaimo kapela griežė jiems maršus.
Pirmininkė Elena Bazinienė dėkojo žmonėms asmeniškai už pagalbą, atliktus konkrečius darbus:
-    Ačiū Jums, Ligija Mačiuliene, Lina Liutviniene, už padovanotus sulankstomus stalus, kurie labai praverčia rengiant pobūvius .
-    Ačiū Jums, Eugenija Juškiene, Nijole Silickiene, Valerija Valuntiene, už padovanotas gėles, kurios puošia mūsų bendruomenės namus.
-    Ačiū Jums, Kęstuti, Jūrate Ambrozai, už padaryta stovą gėlėms parko centre, už gražią tilto papuošimo idėją ir prisidėjimą tvirtinant lovelius.
-    Ačiū Jums, Julija ir Juozai Šveikauskai, Stasele Buikiene, už gėlių priežiūrą, laistymą karštuoju vasaros laikotarpiu.
-    Aččiū Jums, Julija Popendikiene, Rita Gumuliauskien, už gėlių laistymą, tręšimą.
-    Dėkojame Jums, Remigijau, Lolita, Juozai Užkurai, už visokeriopą pagalbą bendruomenei .
-    Dėkojame Vaidoto ir Sandrutės šeimai už padovanotą pianiną.
-    Dėkojame seniūnaičiui Algimantui Ramanauskui už gyvenvietės gražinimą, telkiant darbo biržos siųstuosius darbams.
-    Dėkoti reikia bendruomenės šeimininkėms Ritai Gumuliauskienei, Julijai Popendikienei, Kristinai Armonienei, Linai Liutvinienei, be jų išradingų rankų nepraeina nė viena bendruomenės šventė.
-    Dėkojame dainiui Rutkeviliui, Algiui Stumbrai už techninę pagalbą, už padovanotą eglutę
-    Didelė padėka Giedriui Valuntai už visokeriopą pagalbą ūkinėje veikloje. Giedrius - mūsų „greitoji pagalba“.
-    Dėkojame kultūros darbuotojoms Nijolei Norvaišienei, Gintarei Pavalkytei, Ramunei Kinderienei, be kurių pagalbos niekada neišsiverčiame.
-    Dėkojame rūpestingosioms mamytėms Ingai Stonienei ir Astai Aputienei už jaunųjų saviveiklininkių pavežėjimą į rajono renginius.
-    Bendruomenės aktyvo vardu dėkoju visiems visiems, kurie dalyvavo talkose ( o jų buvo 3), kurie bent geru žodžiu ar finansine prasme parėmė mus.
-    Dėkojame ir tiems, kurie mus kritikavo. Kviečiame juos į savo būrį ką nors nuveikti, taisyti mūsų klaidas ( jei rasite jų)
 Popietėje dalyvavęs Mažonų seniūnas Jonas Samoška dėkojo bendruomenės aktyvui už aktyvumą, už skleidžiamą šviesą, gražias įgyvendintas idėjas.
Kultūros namų jaunieji saviveiklininkai surengė trumpą kalėdinę programėlę.
Į salę virste įvirto Kalėdų Senis su dovanomis ir piktu priekaištu - aplinkinėse vietovėse ( Skaudvilėje, Batakiuose) jau įžiebtos eglutės, o Lomiuose tamsu! Vaikai tuoj pakvietė visus išeiti į lauką ir įžiebti eglutę.
Sutvisko eglutė, į dangų pakilo įvairiaspalviai fejerverkai. Vaikai ir suaugusieji ėjo rateliu apie eglutę, Kalėdų Senelis vaikus vaišino saldainiais.
Linksmoji dalis vyko antrajame bendruomenės namų aukšte. Šventės rėmėjai Asta ir Kęstutis Baublinskai visus svečius vaišino kalėdine sriuba, gardžiai iškepta kiauliena. Prie vyno taurės, saldumynų lomiškiai šnekučiavosi, bendravo su seniūnu.

Galerija