KALĖDINĖ EGLUTĖ VAIKAMS
2015 m. sausio 05 d.

Visą gruodžio mėnesį gyvenome laukimu ir pasiruošimu Šv. Kalėdų stebuklui. Laukė jo ir vaikai. Tad gruodžio 20 dienos vidurdienį į Sungailiškių bendruomenės namų salę rinkosi vaikučiai ir jų tėveliai į susitikimą su Kalėdų seneliu.
Visus susirinkusius pasitiko Sniego boba. Ji sveikinosi su vaikučiais ir tėveliais, supažindino juos su savo anūku Besmegeniu, kuris kalbinamas tylėjo, lyg vandens į burną prisisėmęs

Senelis, bekeliaujant pas vaikučius, sugalvojo pažaisti slėpynių ir kažkur prapuolė. Išgirdę tokį Sniego bobos pasakojimą visi akimirksniu nutilo ir tada išgirdo keistą garsą: lyg šnarpštimą ar knarkimą, kuris vis garsėjo. Ir ką jūs manote? Ogi pasislėpęs pūko patale Kalėdų Senelis ,,pūtė į akį”. Pažadintas jis labai apsidžiaugė ir paporino savo nuotykius kelionėje: sugalvojęs papokštauti, papuolė į stiprią pūgą, paskui ilgai keliavo ir taip pavargo, kad nusprendė pailsėti, paprašęs anūko Besmegenio jį pažadinti, kai pradės rinktis vaikučiai. O tas išdykėlis, užsižiopsojęs į tokius šaunius ir linksmus vaikučius, matyt pamiršo.
Vaikučiai deklamavo eilėraščius, pasakojo pasakojimus, dainavo daineles, kvietė Kalėdų Senelį ir Sniego bobą į ratelį. Ir viskas Seneliui taip patiko, kad jis nedelsdamas atrišo dovanų maišą ir visus vaikučius apdovanojo. Kartu su vaikučiais dar pašokęs ir padainavęs Senelis atsisveikino ir išskubėjo pas kitus, pažadėjęs ir kitais metais čia apsilankyti.
Iki susitikimo gerasis Kalėdų Seneli!

Sungailiškių bendruomenės informacija

Galerija