KALĖDŲ ŠVENTĖ KUNIGIŠKIUOSE
2014 m. gruodžio 29 d.

Kai baltu sniego patalu apsikloja žemė, kai įvairiaspalvėmis lemputėmis sužimba žaliosios miškų eglutės, ateina pačios gražiausios žiemos šventės - Kalėdos. labiausiai jų laukia, aišku, vaikai. Mažieji mokosi deklamuoti eilėraštukus, stengiasi būti geri, klausyti tėvelių, kad Kalėdų Senelis atneštų jiems dovanėlių.

Gruodžio 20 dieną Kalėdų šventė ,,Žibėk, eglute žalioji'' Kunigiškių ikimokyklinio amžiaus vaikams buvo suruošta Kunigiškių kultūros namuose. Su susirinkusiais vaikučiais Kalėdų Senelio laukė lėlė Vaiva ir Pepė Ilgakojinė. Jos kartu su mažaisiais dainavo daineles, smagiai sukosi ratelyje, kol per langą pamatė atvažiuojantį Senelį. Kadangi lauke buvo šalta, tai į kultūros namų kiemą sutikti ir parnešti jo atvežtų dovanų išėjo tėveliai.
Truputį pasilinksminę ir pasišokę, vaikučiai kartu su Seneliu pažiūrėjo Lomių bibliotekos lėlių teatro, vadovaujamo bibliotekininkės Gintarės Pavalkytės, pasaką ,,Lapė ir vilkas''.
Po spektaklio Kalėdų Senelis papasakojo, kiek daug jis gavo vaikų laiškučių, todėl ir atvažiavo pas mus į Kunigiškius. Išklausęs mažųjų deklamuotus eilėraščius, dainuotas daineles, Kalėdų Senelis kartu su bendruomenės pirmininke Birutė Kedrovienė išdalino dovanėles, o atsisveikindamas pažadėjo, kad kitais metais vėl atvažiuos.

Bibliotekininkė Jūratė Beržinienė

Galerija