VASARIS – ŠVENČIŲ MĖNUO
2015 m. vasario 22 d.

Vasaris – žiemos mėnuo, sušildantis švenčių, renginių gausa. Nuvilnijo šv. Valentino vakarėliai. Pakilumo suteikė Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo šventė, minėta visuose kaimuose ir mieste. Šventė vyko ir Lomiuose. Bendruomenės kultūros namuose įvyko šventinis koncertas, kurį surengė kaimyninių Batakių kultūros namų moterų ansamblis. Renginys, kaip ir dera tokią dieną, prasidėjo „Tautiška giesme“. Masinių renginių organizatorė Nijolė priminė Nepriklausomybės istoriją. Darniai skambėjo viešnių atliekamos patriotinės dainos, salėje pleveno patriotinė dvasia.

Užgavėnės – linksmybių, išdaigų diena. Senoliai porina, kad šią dieną būtina daug valgyti riebaus maisto, daug siausti, išdykauti, kad paskui septynias savaites galėtume gyventi rimti, susikaupę.
Bendruomenės namų kiemelis nuo ankstyvo ryto kvepėjo kepamais blynais, iš garsiakalbių sklido tranki liaudiška muzika, kviečianti lomiškius nepraeiti pro šalį. Pamažu rinkosi kaukėti vaikai, ėjo suaugusieji, kas su kaukėmis, kas be jų pasmalsauti, paragauti blynų. Meno vadovė Ramunė, apsitaisiusi ožkelės kostiumu ( 2015 –ieji – Ožkos metai!) kvietė šventės dalyvius į ratelį. Čia pat sukinėjosi ir Pavasarėlis ( bibliotekininkė Gintarė), laukdamas savo eilės. Žaidimai, smagi muzika viliojo lomiškius, nors renginio organizatoriai tikėjosi jų sulaukti daugiau.
Kai visi iki soties prisivalgė čia pat ant lauko krosnies prikeptų blynų, prisiragavo Lašininio ant stalo paliktų gardžių lašinukų su žalumynais, Pavasaris uždegė Morę ir paskelbė, kad į savo jaunas rankas perima iš žiemos vairą. „Žiema žiema, lauk iš kiemo“ – pasigirdo sutartinis persirengėlių raginimas žiemai pasitraukti. Kartu su More sudegė lomiškių blogybės, ydos. „Žydukai“ pasklido po gyvenvietę linkėti žmonėms gero pavasario, gausaus derliaus.

Bendruomenės informacija ir nuotraukos
 

Galerija