MENININKAI – LIETUVAI
2015 m. vasario 22 d.

Artėjančią Valstybės atkūrimo dieną šiais metais mažoniškiai pažymėjo netradiciškai: ne skambiomis frazėmis ar posmais, bet pristatydami kaime gyvenančios ir kuriančios menininkės Juzefos Bružienės, jau daugelį metų savo meno kūriniais  garsinančios Tauragės kraštą ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje, talentus, kūrybinį kelią.

Į susitikimą su garsia kūrėja rinkosi jos talento gerbėjai, bendruomenės žmonės. Pasigėrėję kultūros namų salėje paruošta menininkės kūrybos darbų paroda: įvairia technika kurtais paveikslais, siuvinėtomis gėlių puokštėmis pavaizduotais metų mėnesiais, popietės dalyviai įdėmiai klausėsi įtaigių menininkės pasakojimų apie menui pašvęstą gyvenimą, autorinių parodų, kurių surengta daugiau kaip 100 Lietuvoje bei užsienio šalyse, organizavimo subtilybes, kelionių po užsienį įspūdžius. Daugelį nustebino dar nežinomi menininkės literatūriniai sugebėjimai: užrašyti  sielos išgyvenimai Lietuvai iškovojus nepriklausomybę, subtiliai perteikta vieno kaimo žmogaus gyvenimo istorija.  Nepastebimai prabėgus kelioms betarpiško, nuoširdaus bendravimo valandoms, menininkę, linkėdama dar daug kūrybinių sumanymų, sveikino Mažonų seniūnijos seniūno pavaduotoja Rita Misiūnienė, kūrėjos talentų gerbėjai.
Mes, mažoniškiai, didžiuojamės  savo tarpe turėdami nepaprasto darbštumo, daugelį talentų turinčią meninkę, kurios kūrybos darbai paliks gilų pėdsaką Lietuvos istorijoje.

Birutė Kaminskienė Tauragės Kultūros centro Mažonų skyriaus kultūrinių renginių organizatorė

Galerija