MENUI PAŠVĘSTAS GYVENIMAS
2015 m. kovo 06 d.

Menininkės Juzefos Bružienės biografija - marga ir įdomi. Ji - dailininkė, mezgėja, rūbų modeliuotoja, besidominti viskuo, kuo gali ir turi domėtis žmogus. Išskirtinio ir subtilaus žavesio, begaline energija ir gyvenimo džiaugsmu kunkuliuojanti Juzefa Bružienė jau daugelį metų savo darbais garsina Tauragės kraštą. 1983 metais likimas ją atvedė į Mažonus. Ši menininkė yra surengusi daugiau kaip 100 parodų ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

Vasario 25- ąją Juzefa Bružienė sutiko gražų amžiaus bei 35-erių metų kūrybos jubiliejų. Ta proga penktadienio vakarą į Mažonų kultūros namus rinkosi jos kūrybos gerbėjai, kaimynai ir draugai iš Mažonų, valdžios atstovai, menui neabejingi žmonės.

Jubiliatę sveikino Tauragės rajono meras Pranas Petrošius, Tauragės kultūros centro direktorius Virginijus Bartušis, Tauragės rajono muzikos mokyklos direktorius Robertas Kazlauskas, Moksleivių kūrybos centro direktorė Jolanta Kazlauskienė, Mažonų seniūnijos seniūnas Jonas Samoška, kuris taip pat perdavė sveikinimus atsiųstus elektroniniu paštu iš Lenkijos respublikos Punsko valsčiaus. Su šiuo kraštu Juzefą sieja ilgametė draugystė ir bendradarbiavimas. Pasveikinti jubiliatės atvyko Klaipėdos rajono Dovilų seniūnijos seniūnė Nijolė Ilginienė, Dovilų seniūnijos bendruomenių atstovai. Juzefa Bružienė kilusi iš Veiviržėnų, todėl iki šiol ją sieja glaudus ryšys su Dovilų seniūnija. Jubiliatę sveikino ir kiti vakaro svečiai: advokatas Petras Orlovas su žmona, kūrėjos rūbų kolekcijos modeliai, Mažonų bendruomenės atstovai, kiti garbingi svečiai. Gyvenimo džiaugsmu trykštanti dailininkė, neslėpdama jaudulio, kiekvienam sveikinusiam rado gerą žodį, dalinosi prisiminimais. Jos žydros, giedros akys žibėjo smagia jaunatviška ugnele. Nuoširdus žvilgsnis rodė, kad savo idėjomis ir darbais jai tikrai pasiseks dar ne kartą nustebinti.

Apdovanoję jubiliatę, visi linkėjo didelės kūrybinės sėkmės, energijos, naujų idėjų. Šventę papuošė Tauragės muzikos mokyklos kolektyvo atliekami kūriniai. Pasibaigus sveikinimams, visi buvo pakviesti prie šventinio stalo, kur dar ilgai netilo kalbos. Mes, mažoniškiai džiaugiamės ir didžiuojamės savo tarpe turėdami didžią menininkę, ne tik savo kūrybos darbais garsinančią mūsų kaimą, mūsų kraštą visame pasaulyje, bet ir aktyviai įsiliejusia į bendruomenės veiklą. Ačiū, kad Jūs esate!

Kaimo bendruomenės “Mažonų rytas” aktyvas

Galerija