LOMIŲ PAVASARIS
2015 m. balandižio 13 d.

Artėja gražiausios pavasario šventės Velykos. Žmonės dalyvauja parapijos apeigose, susibūrę penktadieniais gieda Žemaičių Kalvarijos Kalnus. Tvarkoma aplinka, sodinami medeliai. Praėjusį savaitgalį Lomių bendruomenės aktyvo nariai pasodino ąžuoliuką Lietuvos dvidešimt penkerių metų jubiliejaus garbei.

Naujasis kaimo parkas prie bendruomenės namų pasipuošė ir kitu nauju statiniu - įspūdingo dydžio gėlėtais raštais padabintu margučiu - atgimstančio pavasario simboliu. Idėją naujai papuošti parką kilo kūrybingiems kaimo vyrams. Keletą savaičių gražuolį margutį gamino, lankstė, virino, komponavo, „rengė“ Giedrius Valunta, jam į talką atėjo Kęstutis Ambroza, Dainius Rutkevilis ir kiti.
Šalia margučio šakas į dangų iškėlė ir velykinis medelis su daugybe netradicinių margučių. Daug darbo, laiko ir išradingumo margučių gamybai atidavė bibliotekininkė Gintarė , meno vadovė Ramunė.
Kaimo žmonės lanko parką, fotografuojasi, atveda į svečius atvykusius gimines ir draugus pasigėrėti kaimo žmonių išradingumu ir darbštumu.
Ypač įspūdingai papuoštas parkas atrodo sutemus, sužibus elektros šviesai.
Malonu, kad Lomiuose kasmet gausėja kūrybingų žmonių, rodančių iniciatyvą tvarkyti, puošti ne tik savo namų aplinką, bet ir viešąsias erdves, naujojo parko teritoriją.

Lomių k. bendruomenės informacija
Lolitos Užkurienės nuotraukos

Galerija