KRAŠTIEČIŲ ŠVENTĖ ,,AŠ Į TĖVIŠKĘ GRĮŽTU“ SUNGAILIŠKIUOSE
2015 m. liepos 29 d.

Liepos 16-osios (ketvirtadienio) vakare ir 17-osios (penktadienio) ryte Sungailiškių bendruomenės namų kieme sujudimas ir šurmulys. Čia vėl rinkosi aktyviausi bendruomenės nariai ir kaimo gyventojai. Prasidėjo paskutiniai pasiruošimo darbai: palapinės statymas, kiemo puošimas vyksiančiai kraštiečių šventei. Vakare, į papuoštą Sungailiškių kaimo bendruomenės namų kiemą, rinkosi ne tik bendruomenės nariai ir kaimo gyventojai, bet ir kaimynai iš Sutkų, Šaukėnų ir Užbudupio. Visus atėjusius ir atvažiavusius prie vartų pasitiko Eva ir Karolis, prisegdami šventės talismaną - spalvingą paukštelį (juk mes visi kaip paukščiai sugrįžtam namo - į Tėviškę).

Visi susirinkusieji pirmiausia buvo pasveikinti bendruomenės moterų vokalinio ansamblio ,,Gaspadinės” atliekama nuotaikinga daina ,,Susirinko vėl draugai”. Vakaro vedėja Remigija pasveikino visus susirinkusius ir sugrįžusius nors trumpam į tėviškę pabūti kartu, pabendrauti, susitikti su kaimynais ir draugais. Pristatė ir garbingus svečius dalyvaujančius šventėje: Tauragės rajono  savivaldybės mero pavaduotoją Aušrinę Norkienę, Mažonų seniūnijos seniūną Joną Samošką ir Tauragės rajono savivaldybės mero padėjėją ir bendruomenės narę Virginiją Eičienę.
Šventės metu pagerbti gražiai besitvarkančių sodybų šeimininkai. Už pavyzdingai tvarkomą sodybą padėka ir dovanėlė įteikta Sungailiškių kaimo gyventojams ir bendruomenės nariams Danutei ir Algimantui Jankauskams. Padėkos ir dovanėlės įteiktos ir garbaus amžiaus senjorams Emilijai Paulikienei - už vytelėmis apipintus darželius, Jadvygai Stonienei - už darželyje augančias senovines gėles ir jų įvairovę, Reginai ir Antanui-Algirdui Labženčiams - už gražiai tvarkomą sodybą. Alfonsui Kinderiui - už visada tvarkingą sodybą iš Šaukėnų kaimo.
Padėkota už paramą bendruomenei - Juozui ir Kristinai Gauryliams, Vytui ir Ritai Mockams, Vytautui ir Ingridai Bendikams, ,,Girupio” šeimininkėms Birutei Bartušienei ir Birutei Mačiulienei. Visiems jiems įteiktos dovanėlės ir gėlės.
Sveikinimo žodį susirinkusiems tarė ir svečiai. Jie linkėjo sveikatos ir laimės, sėkmės ir susiklausymo visuose darbuose, nebijoti svajoti ir atkaklumo įgyvendinant savo svajones. O bendram šventės stalui padovanojo atsivežtas lauktuves. Visus susirinkusius džiugino vakaro vedėjos skaitomi posmai apie tėviškę, draugystę ir meilę, bendruomenės moterų vokalinio ansamblio ,,Gaspadinės” dainuojamos dainos (vadovė Virginija Eičienė), Mažonų kultūros namų dueto Klemutės Fetingienės ir Kęstučio Eglyno (vadovė Birutė Kaminskienė) dovanotos melodijos ir nuotaikingas Pagramančio ,,šnekorkos“ Birutės Normantienės pasakojimas.
Visus šventės dalyvius gaspadinės vaišino sūriu ir medumi, gira ir gardžia koše su šviežiai raugintu agurkėliu. Skanumėlis!.. Na o vakaronėjė visus linksmino šaunus muzikamtas Albinas, sukosi poros ir rateliai, skambėjo dainos.
Ačiū pagrindiniam mūsų šventės rėmėjui - Tauragės rajono savivaldybei.
Nuoširdžiai dėkojame Elfridui Gudjoniui ir Žydrūnui Liorančui, Jolantai Kiniulienei ir Jonui Vasiliauskui, Valdui Rudžiui ir Verutei Mikėnienei, Laimai Paulikienei ir visiems padėjusiems ruošiantis šiai šventei.
Iki susitikimo kitais metais!

Sungailiškių kaimo bendruomenės informacija

Galerija