VASAROS ŠVENTĖ TREPUOSE
2015 m. rugpjūčio 06 d.

Trepų bendruomenės nariai rinkosi į tradicinę vasaros šventę. Šiemet ji buvo skiriama Etnografinių regionų metams pažymėti, todėl bendruomenės salės papuošimas atspindėjo šio renginio tematiką: austi užtiesalai, staltiesės, lininiai rankšluosčiai, senoviniai lietuvių buities ir darbo rakandai. Susirinkusieji, kaip ir kiekvieną šventę, pradėjo šaunia Trepų daina, padedančia prisiminti kuo garsėjo ir įžymus mūsų kaimas.

Renginio vedančioji Audronė papasakojo apie etnografinių regionų metus, jų reikšmę, apibūdino kas yra etnografija. Supažindino su Lietuvą dalijančiais regionais, pateikė įdomių klausimų apie įvairių senovinių Lietuvos regionų  gyventojų gyvenimo, išvaizdos ypatumus.

Paulinai buvo suteikta galimybė žemaitiškai perskaityti šio regiono paminėjimo istoriniuose šaltiniuose aprašą.
Toliau vedėja suteikė žodį mus aplankiusiems svečiams :Tauragės rajono savivaldybės mero pavaduotojai Aušrinei Norkienei ir seimo nario Dariaus Petrošiaus atstovui Povilui Gargasui. Jie pasveikino visus trepiškius, bendruomenės aktyvą linkėdami geros sveikatos, nuotaikos, gero derliaus.

Vėliau dalyvaujantieji galėjo išgirsti kaip moteriškė (Audronė)), nors kitų ir laikoma jau senyva, nebeįdomia moteriške, nusprendė tobulėti, šviestis. Beskubėdama į trečiojo amžiaus universiteto paskaitas, sutiko dvi bobulytes: Dėdynytę (Asta) ir Agotėlę (Inga), lydimas „fotografo“ Vincuko (Kostas). Daug gerų emocijų, juoko dozės visi gavome iš jų bendravimo, humoristinių posakių ir kalbų. Kartu degustuodami bendruomenės šeimininkių pagamintus žemaitijos regiono patiekalus, visi trys „išgaudavo“ receptų gaminimo paslaptis, už jas atsidėkodami siurprizais. Taip buvo maitinamasi namine duona, gira, sūriu, duonyne, rasalyne, bulvėmis su lupena ir kitais valgiais. Šventinę nuotaiką dar labiau sustiprino nuotaikingos Trepų bendruomenės moterų ansamblio atliekamos žemaitiškos dainos apie meilę ir bernelį.
Vakaras tęsėsi bendraujant, dainuojant, žaidžiant žaidimus, šokant šokius, grojant nuotaikingam muzikantui.

Trepų kaimo bendruomenės informacija

Galerija