SPORTIŠKAS SAVAITGALIS MAŽONUOSE
2015 m. rugsėjo 02 d.

Paskutinį vasaros savaitgalį mažoniškiai pakvietė sporto mylėtojus į tradicinę vaikų ir jaunimo sporto šventę ,,Pergalės skonis“, kuri maloniai nustebino sportui neabejingų dalyvių gausa.
Populiariausia ir mėgiamiausia Mažonų jaunimo sporto šaka - futbolas, tad aršiausia kova vyko futbolo aikštėje. Kovėsi keturios komandos: dvi iš Tauragės miesto, Papušynės ir Mažonų kaimų.

Šįkart stipriausi pasirodė tauragiškiai, iškovoję dvi pirmąsias prizines vietas. Mažonų komanda, vadovaujama futbolo aistruolio Tomo Šveikausko, liko trečia.
Kol vyresnieji kovėsi futbolo aikštėje, jaunieji šventės dalyviai su didžiuliu entuziazmu žaidė kvadratą, mėtė į krepšį baudas, varžėsi smiginio, rankos lenkimo, sunkumų kilnojimo, kelmo metimo, virvės traukimo ir kt. smagiose rungtyse.
Smiginio rungtyje taikliausią ranką vyresniųjų tarpe pademonstravo Eimis Bikneris, mažesniųjų - Tadas Rudys.
Baudas į krepšį metant ranka nesudrebėjo Justui Balandžiui ir broliams dvyniams Džeikui ir Leo - mažiesiems svečiams iš Londono.
Nenugalimas sunkumų kilnojimo ir kelmo metimo rungtyje  buvo Jonas Meilė. Kiečiausią ranką rankų lenkimo rungtyje pademonstravo Eimis Bikneris. Ne tik sportiniais , bet ir organizaciniais sugebėjimais nustebino itin aktyvūs mažoniškiai Andželika Pučinskytė ir Jonas Meilė.
Varžybų ir rungčių nugalėtojai buvo apdovanoti taurėmis, medaliais, diplomais, prizais, pavaišinti vaisiais, ledais, saldumynais.
Šventei artėjant į pabaigą, buvo atlikta dar viena graži misija - oficialiai atidaryta pirmoji Mažonuose vaikų judėjimui skirta žaidimų aikštelė: sūpynės ir čiuožyklėlė su laipiojimo kopėtėlėmis. Šias priemones, teikiančias daug džiaugsmo mažiesiems mažoniškiams, bendruomenė įsigijo iš Tauragės r. savivaldybės bendruomenės sveikatos projekto lėšų bei seniūnijos pagalba.
Pasibaigus renginiui, pavargę, tačiau laimingi šventės dalyviai dar ilgai dalinosi įspūdžiais, bendravo tarpusavyje, o mažieji, lyg skruzdėliukai, aplipo naujas sūpynes.

Tauragės kultūros centro Mažonų sk. kultūrinių renginių organizatorė
Birutė Kaminskienė

Galerija