BROLIŲ VIENUOLIŲ APSILANKYMAS BATAKIUOSE
2015 m. spalio 19 d.

Spalio 6 - dieną į Batakius atvyko svečiai iš Vilniaus, Šv. Jono bendruomenės, broliai - vienuoliai. Susitikimas vyko kultūros namų salėje. Susipažinti, pasiklausyti apie vienuolių pasirinktą gyvenimo kelią, atskubėjo Batakių vidurinės mokyklos vyresniųjų klasių moksleiviai, mokytojos,  evangelikų liuteronų kunigas Karolis Skausmenis, bendruomenės aktyvios moterys, atvyko bibliotekininkės iš Mažonų, Norkaičių, Lomių, Tarailių, Taurų. 

Kadangi, 2015 metus popiežius Pranciškus paskelbė Pašvęstųjų gyvenimą pasirinkusių asmenų, tai yra vienuolių metais. Dievo pašaukimas yra užkoduotas mumyse. „Dar prieš sukurdamas įsčiose, tave aš pažinau, dar prieš gimimą tave aš pašventinau, - pranašu tautoms tave aš paskyriau“ (Jer 1, 4–5), taip rašoma šventąjame rašte.
 
Brolis Jonas Chrizostomas ir Br. Dismas  pasakojo apie savo vienuoliško gyvenimo veiklą,  kuri nežinantiems atrodytų nuobodi, bereikšmė. Tačiau, taip nėra, išties kupina gėrio, gailestingumo, pagalbos. Pašvęstasis gyvenimas, net tik tam, kad asmuo realizuotų savo pašaukimą, bet ir tam, kad pasitarnautų kitiems. Broliai pasakojo, kad jie lanko sergančiuosius, ištiesia pagalbos ranką turintiems priklausomybę, lankosi mokyklose, bendrauja su jaunimu, organizuoja stovyklas, dirba su skautais...
Šį susitikimą organizavo Batakių miestelio vyr. bibliotekininkė L. Pavalkienė
 

 

Galerija