LINKSMINKIMĖS, KOL DAR NE ADVENTAS
2015 m. lapkričio 16 d.

 Savaitgalio popietę Lomių bendruomenės kultūros namų šeimininkės Lijana ir Ramunė sukvietė lomiškius į senoviškai papuoštą gryčią gražiam pasibuvimui. Skelbimas iš anksto kvietė pasidabinti gražiausiais rūbais, menančiais 1950 - 1970 - uosius metus, išsikepti šventinio pyrago ir atkakti į popietę. Nors už lango pylė rudeninis lietus, būrys lomiškių nepabūgo ir atvyko į renginį.

Ant stalų, užklotų staltiesėmis, kvepėjo šeimininkių kepti pyragai, skleidė malonų aromatą žolelių arbata, tvyrojo šventiška subatvakario nuotaika.

Sulaukta ir brangių svečių - puošnių skrybėlėtų ponių ir ponų net iš „pačios Amerikos“ (Tauragės KC folkloro kolektyvo „Radasta“ šokėjų grupė. Vadovė L. Kiltinavičienė)! Atvyko grupė puošnių damų ir iš Batakių kultūros namų. Svečiai draugiškai susėdo, šoko, dainavo kartu su namiškiais.
Vakaronės vedėjų virkdomas akordeonas ir gitaros garsai įsiūbavo poras šokiui ir dainai. Šeimininkės vikriai sukosi - iš virdulio pilstė karštą arbatą, vaišino nuo šokių ir dainų nuilsusius vakaronės dalyvius. Karaoke pagalba romansas keitė romansą, šokis šokį. Šeimininkė Lijana uždavė įdomių klausimų iš lietuviškų papročių skrynelės. Atsakiusieji buvo pamaloninti vedėjų rankomis sukurtais medaliais.
Nebuvo nuobodžiaujančių, visi smagiai šoko, dainavo - leido subatvakario popietę, kol dar neužklupo adventas.

Lomių bendruomenės informacija ir nuotrauka
 
Galerija