METAI BĖGA - MINTYS LEKIA PRAEITIN
2015 m. lapkričio 26 d.

Ruduo - tai metas, kai derlius - aruoduose, kai yra laiko susieiti, pasibūti, nes užklumpa ilgėjantys vakarai, vėstantys orai ir rudeninė nostalgija. Rudeninį liūdesį geriausia išblaško, buvimas kartu, draugiškai traukiama daina, prisiminimai, juokas ir geras žodis pasakytas vienas kitam.  

Nuostabaus rudens popietę Gaurės bendruomenės salė prisipildė miestelio ir aplinkinių kaimų senjorų ir jos lydėjusių artimųjų, draugų ir kaimynų. Jie susirinko į senjorams surengtą tradicinę jubiliatų šventę ,,Metai bėga, mintys lekia praeitin‘‘. (Renginį vedė Lina Liorančienė ir Danutė Mockienė).
 
Šiemet garbingas sukaktis šventė net 26 jubiliatai, tačiau į šventę atvyko tik pusė iš jų. Kiekvienas gražią gyvenimo sukaktį šventęs senjoras buvo papuoštas medaliu ir atminimui skirta dovanėle. Šiltų žodžių, sveikatos, gėlių negailėjo ir visi svečiai. Pasveikinti garbingo amžiaus sukaktuvininkų atvyko Tauragės savivaldybės mero pavaduotoja Aušrinė Norkienė, Gaurės seniūnas Vidmantas Skirius, Gaurės pagrindinės mokyklos direktorius Kęstutis Makauskas. Gražius linkėjimus ir didžiulį tortą senjorams įteikė ,,Gaurkiemio‘‘ bendruomenės pirmininkės pavaduotoja Rita Katauskienė.
 
Šventės dalyviams skambias dainas dovanojo Mažonų kultūros skyriaus mišrus vokalinis ansamblis. (vad. Birutė Kaminskienė). Gaurės pagrindinės mokyklos mokiniai dovanojo linksmą šokį ir daineles, (parengė mokytojos Vida Stulgienė ir Sonata Gestautienė). Visi galėjo pasigėrėti mažoniškės Klemos Fetingienės nuostabia karpinių paroda.
 
Sėdėdami prie arbatos puodelio, dalinomės prisiminimais, klausėmės poezijos, dainavome ir nepajutome, kaip greitai prabėgo laikas. Kaip ir gyvenime.

Gaurės miestelio bibliotekininkė Danutė Mockienė
 

 

Galerija