ATSISVEIKINIMO SU RUDENIU ŠVENTĖ
2015 m. lapkričio 27 d.

 Nepastebimai atsliūkino ruduo ir sutema vis anksčiau paslėpė kaimo gatves, o medžių lapai dabinosi ryškiomis rudenio spalvomis, kurių grožis  sužavėjo kiekvieną. Trapus šis grožis - savaitė, kita ir rudens spalvų simfonija baigsis. Ateis žiema.

Aukštupių kaimo žmonės rinkosi į išpuoštą bendruomenės salę norėdami atsisveikinti su rudeniu, nes apie tai kalbėjo ir šventės pavadinimas ,,Paduok Rudeniui ranką’’
Aukštupių bendruomenės pirmininkė Dijana Mozūrienė pirmiausia pasidžiaugė su baigtu įgyvendinti projektu ,,Graži aplinka - sveika bendruomenė’’. Bendruomenė buvo išsikėlusi sau tikslą sutvarkyti viešąją erdvę esančią prie bendruomenės namų: iškloti kiemą ir įvažiavimą trinkelėmis, sutvarkyti aplinką prie bendruomenės namų.
 
Pateikus paraišką Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijai valstybės paramai gauti, džiugu buvo sužinoti, kad ji patvirtinta. Bendra projekto vertė 7600,00 Eur., kurio dėka trinkelėmis išklota 354 kv. m.bendruomenės kiemo. Įgyvendinus šį projektą, sukurta patogi ir patraukli aplinka visuomenei, sudarytos geresnės sąlygos vietos gyventojų užimtumo poreikių tenkinimui ir aktyvesnei veiklai. Sutvarkytame kieme dabar galime organizuoti renginius ne tik bendruomenei, bet ir pradinių klasių mokinukams. Bendruomenės veikla pasidžiaugė atvykę svečiai iš Tauragės savivaldybės, Tauragės vietos veiklos grupės pirmininkė Nijolė Tirevičienė, Žygaičių seniūnijos seniūnas Vytautas Juška.
 
Aukštupių skyriaus pradinukai parodė šaunią programėlę. Padedami mokytojų Redos Toleikienės, Virginijaus Butkaus ir Dijanos Mozūrienės, suvaidino pamokantį spektakliuką ,,Baravykas Pagyrūnas‘‘, sudainavo daug skambių dainelių, pašoko nuotaikingus šokius, į ratelius kvietė visus šventės dalyvius. Daug emocijų sukėlė pradinukų pademonstruota rudeninė rūbų kolekcija iš įvairios gamtinės medžiagos. Vėliau pasirodė atstovai iš įvairių Aukštupių kaimo gatvių. Jie pristatė savo gaminius ir kvietė visus vaišintis. Skanu buvo ragauti rūkytus lašinukus ir mėsytę, naminę duoną, tortus, sūrius, keptus,,zuikius‘‘, visko ir neišvardinsi. Smalsiai stebėjome vyrų ir moterų atliekamas užduotis. Dalyviai neskubėjo, šnekučiavosi, aptarinėjo rudens darbus, vaišinosi saldžia arbata. Šventė baigėsi, o mes labai norime dar kartą padėkoti savo kaimo rėmėjams - Vitalijos ir Saulyčio Steponaičių šeimai bei ,,Vilkyškių pieninei‘‘ už gardžius gaminius.

Aukštupių kaimo bendruomenės informacija
 

 

Galerija