ŠVENTINIS LAIKOTARPIS PAGRAMANTYJE
2016 m. sausio 14 d.

Gruodžio viduryje Pagramančio bendruomenė pradėjo ruoštis kalėdiniam - šventiniam laikotarpiui. Šiemet pasiruošimas Kalėdų šventėms, labiau priminė pavasarį, pasiruošimą Velykoms. Tačiau nebūna blogo, kas neišeitų į gerą, sulaukėme ir šaltuko, ir sniego.
Papuoštas miestelis, sublizgo skarota eglutė prie kultūros namų.

Surengtas kalėdinis vakarėlis miestelio ikimokyklinio amžiaus vaikučiams. Vaikučius aplankė pasakų herojai ir Kalėdų senelis, kurie pradžiugino dovanėlėmis, žaidė žaidimus, šoko.

Kūčių išvakarėse papuošėme Pagramančio bažnyčią, padėjome pasiruošti kalėdiniam laikotarpiui.
Šventinis laikotarpis baigiasi sausio 6 dieną. Po Pagramančio miestelį gerąją naujieną skelbdami vaikščiojo Trys Karaliai ir angelas. Aplankė neįgaliuosius ir vienišus senelius, atnešė jiems dovanų: „aukso, miros ir smilkalų“. Ant namo durų kreida įbrėžė tris kryželius ir tris raides KMB, kad pro jas neįeitų blogis, piktoji dvasia.

Įkvėpti gerosios energijos ir šilumos užbaigėme šventinį laikotarpį. Su naujais siekiais ir darbais įžengėme į 2016 metus. Dėkojame visiems prisidėjusiems savo darbais, idėjomis ir gera nuotaika prie Kalėdinių švenčių organizavimo. Taip pat dėkojame miestelio gyventojams, kurie papuošė savo namus ir sukūrė gražią šventinę nuotaiką. Visiems linkime gerų, kūrybingų, darbingų metų. Kviečiame visus šiais metais aktyviai dalyvauti visuose renginiuose, padėti savo idėjomis ir darbais, nes Pagramančio miestelis tapo vienas iš dešimties 2016 metų Lietuvos mažųjų kultūros sostinių.

Pagramančio bendruomenės centras „Gramančia“

Galerija