VIENINGI IR BUDRŪS KAIMYNAI GYVENA SAUGIAI
2010 m. spalio 15 d.

Spalio 13 dieną, trečiadienį, Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Marius Draudvila ir Mažonų kaimo bendruomenės „Mažonų rytas“ pirmininkė Laima Šveikauskienė, dalyvaujant Mažonų seniūnui Jonui Samoškai pasirašė Saugios kaimynystės sutartį, kuria minėta bendruomenė ir policija įsipareigojo glaudžiau bendradarbiauti užtikrinant viešąją tvarką ir saugumą Mažonuose.

Susitikimo metu buvo aptarti pagrindiniai Saugios kaimynystės principai, galimybės, taip pat aktualūs klausimai, susiję su saugumo užtikrinimu Mažonuose. Bendruomenės pirmininkė teigė, kad gyvenvietėje palyginti saugu, tačiau taip pat pastebėjo, kad patruliuojančius policijos pareigūnus gyventojai mato dažnai, o tai neabejotinai skatina gyventojus pasitempti. Neretai tai padeda išvengti ir nuostolių ir nelaimių.

Savo ruožtu pareigūnai pasidžiaugė, kad vis daugiau kaimo bendruomenių siekdamos efektyvesnio saugumo užtikrinimo nusprendžia įtvirtinti Saugią kaimynystę jų gyvenamojoje teritorijoje, nes saugios aplinkos kūrimas prasideda nuo savo pačių indėlio ir atsakomybės suvokimo. Susirinkusieji nutarė, kad policijos pareigūnai aktyviai dalyvaus bendruomenės susirinkimuose, teiks išsamią informaciją apie prevencinį darbą, propaguos "Saugios kaimynystės" idėjas bei skatins bendruomenės gyventojus kuo aktyviau dalyvauti saugios aplinkos kūrime. Saugi aplinka gali atsirasti tik suvienijus policijos pareigūnų, seniūnijos darbuotojų ir pačių gyventojų jėgas.
 

Parengė Laima Šveikauskienė

Galerija