PO RUDENS DARBŲ
2015 m. spalio 26 d.

Lapkričio 14 d. Trepų bendruomenės namuose vyko rudens vakaronė, kurią poetiškai pradėjo Vėluikių bibliotekininkė Virginija Lukošienė. Prie jos netrukus prisijungė Pilsūdų kultūros namų renginių organizatorė Inga Nagaitienė, įkūnijusi kaimo moteriškės vaidmenį. Renginio vedėjos šmaikščiai „pasipykusios“ nusprendė suorganizuoti rinkimus.  

Tad nuspręsta išbandyti įvairius žmonių sugebėjimus. 
Pirmiausia, bibliotekininkei panorėjus, buvo renkami geriausi poetai, kurie pagal duotus raktinius žodžius, kūrė šmaikščius ketureilius. 
 
Vėliau - varžėsi šokėjų poros, kurios savo sugebėjimus galėjo pademonstruoti pagal skirtingų žanrų muziką. Galiausiai, nuspręsta rinkti geriausias gaspadines ir gaspadorius. Ir čia, pirmosios savo jėgas išbandė moterys. Užduotis - nupinti pančius, nepasirodė dalyvėms sunki. Kas stebino sumanumu, o kas rankų miklumu. Taip moterys įrodė, kad gali puikiai darbuotis įvairiose srityse.
 
Netrukus rankoves raitojo ir vyrai, kurių laukė ne ką lengvesnė užduotis - kuo greičiau ir produktyviau apdoroti morką (nuskusti su vienkartiniu peiliu, sutarkuoti ir išspausti sulčių). Čia ir pasirodė dalyvių skirtumai.Vienas pasirinko greitį, antras - kokybę, o trečias - kiekybę. 
 
Viską fiksavo, vertino ir dalino padėkos raštus nuostabioji VBS (viena boba sakė) taryba, kurią sudarė trys aktyvios moterys. Netrūko judesio ir geros nuotaikos. Renginio metu pasirodė ir Pilsūdų kultūros namų šokių grupė „Širdelės“. 
 
Bendruomenės informacija
 

 

Galerija