TAURAGĖS KRAŠTO PRISTATYMAS ADVENTUR PARODOJE
2016 m. sausio 27 d.

Praėjusį savaitgalį, trijų dienų nuotaikingas mini turas ADVENTUR visus kvietė aplankyti dar nepažintus Lietuvos kampelius, egzotines pasaulio šalis, siūlė įvairias idėjas, kaip keliauti su šeima, bendradarbiais, mokė atsakingai rinktis, planuoti ir organizuoti savo išvykas, siūlė išmėginti aktyvias pramogas, pristatė naujausias atostogų kryptis.

Šiemet atskirame stende išsamiai pristatytas ir Tauragės kraštas. Sujungė bendras pajėgas Pagramančio regioninio parko direkcija, Pagramančio bendruomenė, Mažonų seniūnija ir Tauragės turizmo ir verslo centras. Tris dienas netilo šurmulys prie Tauragės krašto stendo. Tauragės turizmo ir verslo centro darbuotojos Virginija Jankevičienė ir Inga Beišienė pristatė Tauragės krašto muziejų, verslo ir turizmo paslaugas Tauragės rajone ir mieste, pažintinius maršrutus po Tauragės miestą. Pagramančio regioninio parko lankytojų centro administratorė Rita Krompalcienė ir vyr. ekologas Tomas Kalašinskas teikė informacija apie aktyvų ir kultūrinį turizmą, Akmenos ir Jūros upių slėnius ir dar neatrastus gamtos lobius.

Pagramantiškiams šiemet teko nelengvas išbandymas, nes Pagramantis tapo mažąja Lietuvos kultūros sostine. Parodų salės scenoje vyko Tauragės krašto pristatymas. Kuriame Pagramančio bendruomenės narė, pasakorė Birutė Normantienė išsamiai porino šiemet vyksiančius renginius, pasakoje legendas apie Tauragę, Pagramantį ir kvietė visus pažinti Tauragės kraštą. Pagramančio kultūros namų meno vadovo Justo Kirstuko dainos visus lankytojus privertė sustoti ir išklausyti. Tauragės krašto stende Mažonų seniūnas Jonas Samoška kvietė atvykti į Pagramantį pamatyti gražią gamtą, šiltus žmones ir žemaitišką vaišingumą. Naujai išleistame lankstinuke „Susitikime Pagramantyje - mažojoje Lietuvos kultūros sostinėje“ pateiktas visų metų renginių sąrašas.

Grįžome iš Vilniaus pasisėmę naujų minčių ir idėjų. Tik nuoširdžiu bendradarbiavimu pasiekiami geri rezultatai, kurių ir tikimės šiais metais. Kviečiame visus aktyviai dalyvauti visuose mažosios Lietuvos kultūros sostinės renginiuose.

Pagramančio regioninio parko direkcijos informacija

Galerija