PARODA, PRASKAIDRINUSI APNIUKUSIĄ POPIETĘ
2016 m. vasario 02 d.

Laimingas žmogus, apdovanotas įgimtu meniniu skoniu ir darbštumu, gebantis nustebinti, džiuginti ar įkvėpti šalia esančius. Vienas tokių - Irmina Ambrozevičienė - menininkė, mama, mokytoja, socialinė pedagogė, nuo rugsėjo dirbanti Lomių pagrindinėje mokykloje.
Lomių kultūros namuose įvyko Irminos Ambrozevičienės kūrybinių darbų parodos atidarymas.

Renginyje gausiai dalyvavę lomiškiai liko sužavėti autorės siuvinėtais paveikslais, tapybos darbais.
Parodos autorė papasakojo apie save ir savo pomėgius, kurių ne vienas, tik nuo pagrindinio darbo nedaug belieka laiko visų svajonių ir pomėgių įgyvendinimui. Irmina įsitikinusi, kad meninį pradą paveldėjo iš savo močiutės, garsios Panevėžio krašto audėjos.
Lomiškiai autorei pateikė ne vieną klausimą apie darbą, susijusį su menine kūryba, kuri autorei teikia malonumą ir atgaivą.

Susitikimą su menininke paįvairino kultūros darbuotojų Lijanos ir Ramunės dainuojami romansai.
Mokytoja senjorė Elena Bazinienė, vedusi renginį, bendruomenės vardu dėkojo viešniai už suteiktą galimybę lomiškiams pasidžiaugti darbais, dėkojo už praskaidrintą apniukusios žiemos popietę.

Renginių organizatorė Lijana Kiltinavičienė parodos autorei įteikė kultūros centro padėką linkėdama dar kartą sugrįžti į Lomius, su naujais darbais. Irmina maloniai sutiko ateityje lomiškiams surengti edukacinę popietę, nes paaiškėjo, kad kaime yra žmonių, kurie pageidauja išmokti ar pagilinti meninio siuvinėjimo žinias.
Paroda kultūros namuose veiks keletą savaičių. Savo įspūdžius lomiškiai išreikš parodos lankytojų knygoje.

Nuotraukos Lolitos Užkurienės
Lomių kaimo bendruomenės informacija

Galerija