BLYNAS + KAIMYNAS = UŽGAVĖNĖS
2016 m. vasario 15 d.

Taip pasivadinusi šventė antradienį šurmuliavo Batakiuose. Į ją įsijungė visi „kaimynai“ - Batakių
Prie kultūros namų laukė tikra puota: garavo bendruomenės moterų troškintos karštos dešrelės su kopūstais, gardžiai kvepėjo blynai, garavo kvapni arbata, akį traukė daugybė kitų skanumynų, kuriuos „kaimynai“ išdėliojo ant stalų. O jau šiupinio gardumėlis! Juo vaišino mūsų mokyklos šeimininkės - čigonėlės.

Kadangi apsirijėlis Lašininis nuo persirijimo buvo apsirgęs, tai šventėje šeimininkavo jo žmona - ponia Lašinienė (kultūros namų veiklos organizatorė Vaida Laugalienė). Ji visus ir pasivaišinti kvietė, ir Užgavėnių tradicijas prisiminė, mįsles ir minkles minė ir gudruoliams prizų negailėjo. O mokyklos „velniukai“, „čigoniukai“, „žydukai“ (įvairių klasių mokiniai) įvairiausių ratelių, žaidimų mokė. Ypač visiems patiko vienuoliktokės Emilijos Sviklytės ir dvyliktokės Deimantės Kinčiūtės išmonė ir dar niekur nematyti „naujamadiški“ žaidimai.

Triukšmingai ir smagiai išlydėję nors ir nežiemišką žiemą, į savo tarpą maloniai priėmę Kanapinį (batakiškis Robertas Berešna), o ponią Lašinienę išsiuntę ilgam į namus „vyro slaugyti“, linksmi batakiškiai - didieji ir mažieji - skirstėsi namo laukti pavasario.

Batakių bendruomenės informacija

Galerija