PATRIOTIŠKUMO PAMOKA MAŽONUOSE
2016 m. vasario 18 d.

Atsiliepdami į Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės kvietimą Valstybės atkūrimo dieną švęsti kūrybingai ir prasmingai, mažoniškiai suorganizavo gražią, ,netradicinę akciją „Parskrido laisvės paukščiai“. Akcijos metu buvo karpomos trijų vėliavos spalvų paukščių iškarpos ir jomis puošiami medeliai prie lankomiausių kaimo įstaigų: kultūros ir bendruomenės namų, Mažonų seniūnijos.

Meniškai padarytais  trispalviais tulpių žiedais buvo pasveikinti gatvėje sutikti praeiviai, seniūnijos, kitų įstaigų darbuotojai, subtiliai primenant apie pareigą šventinę dieną iškelti Valstybės vėliavą.
Labai džiugu, kad į šią pilietiškumo akciją aktyviai įsijungė Mažonų jaunimas, kuris skatinamas mylėti ir gerbti Tėvynę, pradedant savo kaimu.

Už karpinių, kurie panaudoti akcijos metu, darymo pamoką esame dėkingi buvusiai ilgametei Mažonų bibliotekininkei, karpinių ir rankdarbių meistrei Klemai Fetingienei.
Tikimės, kad ši patriotiškumo pamoka turės įtakos ugdant sąmoningumą, pilietinį aktyvumą, pagarbą gimtajai aplinkai, Tėvynei, skatins kartų bendradarbiavimą.

Birutė Kaminskienė
Tauragės kultūros centro Mažonų skyriaus kultūrinių renginių organizatorė

 

Galerija