AUKŠTUPIŲ KAZIUKAI IR KAZYTĖS
2016 m. kovo 15 d.

Sakoma jog nuo Kazimiero prasideda tikras pavasaris, nes tą dieną vieversys užgieda savo giesmę, kuri tirpdo sniegą.
Kovo 4-ąją Aukštupių skyriaus mokinukai su mokytojomis Dijana Mozūriene ir Reda Toleikiene bei visa Aukštupių kaimo bendruomene „Aukštadabrupis“ oro sąlygos per Šv. Kazimierines nelepino, bet ir neišgąsdino.

Šiai gražiai šventei mokinukai popamokinėje veikloje su mokytojomis darėsi velykinius atvirukus, darbelius, o su tėveliais namuose kūrybingai priruošė įvairių grožybių bei saldumynų. Šventė vyko Aukštupių bendruomenės salėje, kur šurmuliavo gausus būrys prekybininkų ir pirkėjų. Gyventojai su malonumu pirko gardžius saldumynus, putpelių kiaušinėlius, medų, varškės ir keptus sūrius, marinuotas daržoves, verbas, puošnias kepuraites, papuošalus. O kokių tik spalvų nebuvo tulpių. Jos buvo populiariausios prekės.

Šaunus Janytės tėvelis pasveikino visas šventėje dalyvavusias moteris. Saldžia dovanėle apdovanota aktyviausiai mugėje dalyvavusi Redos ir Jono Abromų šeimyna. Šventės dalyviai nemokamai galėjo vaišintis kvapnia arbata bei kava. Visi džiaugėsi gražia Kaziuko muge ir su pavasariška nuotaika skirstėsi į namus.

Dijana Mozūrienė
 

Galerija