DAINOS MEILEI IR TĖVYNEI
2016 m. kovo 20 d.

Kovo 11 - oji- viena ryškiausių ir šviesiausių netolimos istorijos datų, kurią mažoniškiai kasmet mini išskirtinai ir ypatingai. Ta proga šiais metais vyko dainų vakaras ,,Dainos meilei ir Tėvynei”, kuriame dalyvavo dainos mylėtojai iš visos Mažonų seniūnijos.

Kiekvieną, atvykusį į renginį, pasitiko Mažonų jaunimo nariai, kviesdami ant iš popieriaus iškirptos simbolinės vėliavos užrašyti palinkėjimus Lietuvai, tikintis, kad jie išsipildys ir mūsų Lietuvėlė taps stipresnė, vieningesnė, turtingesnė.

Sugiedojus tautišką giesmę, įspūdingą, šiai progai skirtą šokį pademonstravo vėliavos spalvomis pasidabinusios Lauksargių kultūros namų jaunosios šokėjos (vad. Indrė Gedminienė).

Dainų vakarą pradėjo renginio šeimininkai - Mažonų kultūros namų mišrus vokalinis ansamblis ir mišrus vokalinis duetas (vad. Birutė Kaminskienė). Po jų sekė svečių pasirodymai. Skambiomis dainomis džiugino Norkaičių tradicinių amatų ir etnokultūros centro moterų bei mišrus vokaliniai ansambliai (vad. Birutė Jasaitienė), gausiais plojimais buvo palydėtos Lomių kultūros namų darbuotojų Lijanos ir Ramunės atliekamos romantiškos dainos, šiltai sutiktos pavasariškai ir elegantiškai pasidabinusios Mažonų moterų ansamblio dalyvės (vad. Birutė Kaminskienė). Už moterų sceninį įvaizdį daug gražių padėkos žodžių buvo išsakyta bendruomenės narėms Nijolei Kiniulienei ir Reginai Paulikienei.

Gerą nuotaiką dovanojo Sungailiškių kaimo bendruomenės moterų ansamblis (vad.Virginija Eičienė). 
Renginio dalyvius sveikino mero padėjėja Virginija Eičienė, Mažonų seniūnas Jonas Samoška.
Šventės pabaigoje visų lūpose suskambėjusi ,,Žemėj Lietuvos” dar kartą įrodė, kad daina – tai nesibaigianti stiprybės versmė, bendrumo šaltinis, kuris mūsų tautai padėjo išlikti vieningai, išgyventi net ir pačius sunkiausius išbandymus. 

Kaimo bendruomenės ,,Mažonų rytas” informacija
 
Galerija