SMAGUS ATVELYKIS MAŽONUOSE
2016 m. gegužės 05 d.

Šiltą ir saulėtą Atvelykio savaitgalį vaikučiai, jaunimas, tėveliai, seneliai smagiai leido laiką popietėje „Tarp vaikučių ir margučių“ Mažonų kultūros namuose. Renginio pradžioje kultūrinių renginių organizatorė Birutė Kaminskienė pasveikino visus su švente ir pristatė Lomių bibliotekos lėlių teatrą, vadovaujamą bibliotekininkės Gintarės Pavalkytės, kuris parodė Kosto Kubilinsko pasaką „Strakaliukas ir Makaliukas“.  

Plojimais ir šypsenomis palydėję jaunuosius artistus, vaikučiai su džiaugsmu sutiko kitą svečią - Velykų bobutę su pilnu krepšiu margučių ir saldumynų. Norint gauti Velykės margutį, reikėjo atlikti įvairias užduotis: mokėti paprašyti, įminti mįslę, atsakyti į su Velykų tradicijomis susijusius klausimus. O kas nedrįso prieiti prie Velykės, margutį galėjo nusidažyti vietoje patys.
Išsidalinę margučius, vaikučiai kartu su tėveliais įnirtingai kovėsi margučių ridenimo rungtyje, įsismaginę žaidė, šoko, dainavo. Vaikučiams ypač patiko žaidimas, kurio metu tėveliams teko supti savo atžalas.
 
Buvo pristatytas ir prakalbintas salėje besiblaškantis „gandras“, kuriam papriekaištauta, kad per metus mažoniškiams atnešė tik du naujagimius, kurie, kaip ir kasmet, tradiciškai buvo įtraukti į bendruomenę.
Renginio metu buvo eksponuojami, įvairiais būdais marginti, mažoniškių Klemos Fetingienės, Nijolės Kiniulienės, Inesos Kiniulienės darbeliai, Mažonų kaime įsikūrusių gandrų fotografijos.
 
Smagi popietė baigėsi jaunimo diskoteka.
Renginį organizavo Mažonų kultūros namai ir kaimo bendruomenė „Mažonų rytas“.

Kaimo bendruomenės „Mažonų rytas“ informacija
 

 

Galerija