APKABINKIM LAISVĘ
2016 m. kovo 06 d.
Kovo 11-osios minėjimą eilėraščio žodžiais pradėjo jaunoji skaitovė Kristina Irtmonaitė. Po to žmonių lūpose nuskambėjo Tautiška giesmė.

Rinkiminio-ataskaitinio susirinkimo įžangoje bibliotekininkė Jūratė Beržinienė skaitė pranešimą apie sunkų ir ilgą Lietuvos kelią į Nepriklausomybę. 

Bendruomenės narius pasveikino svečiai iš Tauragės savivaldybės: mero patarėjas Dovydas Kaminskas ir Gaurės seniūnas Vidmantas Skirius. Sveikinimo žodį tarė Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Prevencijos poskyriaus vyr. specialistė Raimonda Žvynakienė. Ji su kolege gyventojams paliko dovanų rašiklių su policijos atributika, raktų pakabučių, bei atšvaitų su palinkėjimu būti matomiems tamsoje.

Bendruomenės pirminkė Birutė Kedrovienė aptarė 2015m. nuveiktus darbus, įvykusius renginius, pasidžiaugė tuo, kas gera bei padėkojo aktyviai bendruomenės gyvenime dalyvavusiems žmonėms. Padėkojo gyventojams, skyrusiems 2% GPM paramą „Kunigiškiečiui“.
 
Šešerius metus pirmininkavusi ir daug jėgų bendruomenės labui atidavusi Birutė Kedrovienė išreiškė norą valdžią perleisti jauniems bei energingiems žmonėms. Balsavimo metu naujuoju bendruomenės pirmininku išrinktas Mindaugas Lukošaitis. Į bendruomenės valdybą buvo pasiūlyti ir išrinkti nauji žmonės. Valdybos narių kelrodžiu liko Benediktas Antanavičius. Naująja finansininke išrinkta Ligita Urbutienė.
 
Susirinkimo aistroms atslūgus, vyko Kovo 11-osios minėjimui skirtas koncertas, parengtas Kunigiškių kultūros skyriaus kultūrinių renginių organizatorės Gražinos Preikšaitienės bei meno vadovės Rasos Jakienės. Pirmosios į sceną žengė Kunigiškių moterų vokalinio ansamblio „Miražas“ (vadovė R. Jakienė) atlikėjos. Skambėjo dainos apie gimtosios šalies grožį ir meilę tėviškei.
 
Dainų pynę toliau energingai pynė ir klausytojų širdis virpino Taurų moterų vokalinis ansamblis (vadovė R. Jakienė). Skambėjo autorinės Remigijaus Baužos ir atlikėjo Arvydo Vilčinsko dainos. Koncertą užbaigė spalvingas, egzotišku rytietišku prieskoniu pagardintas šokėjos Daivos pasirodymas.
Išklausę koncertinę dalį, bendruomenės nariai liko pabendrauti prie kavos ar arbatos puodelio. Šeimininkių sumanumas ir vaišių gausa džiugino ne tik akis, bet ir skonio receptorius. Pasižmonėję kunigiškiečiai skirstėsi namo su linksma gaidele širdyje.
 
Aušra Irtmonienė
Nuotraukos B. Kaminskienės
 
Galerija