AR SAUGI VASARA VAIKAMS?
2016 m. gegužės 27 d.

Tokį klausimą sau uždavė kaimo bendruomenės „Taurų žiburys“ taryba ir nusprendė dalyvauti Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos konkurse „Eismo saugumas bendruomenėse 2016“. Artėja mokslo metų pabaiga. Prieš akis – taip laukiamos vasaros atostogos. O ar jos bus saugios? Ar jos bus saugios būtent vaikams? 

Įgyvendindama projektą „Saugi vasara vaikams“, kaimo bendruomenė „Taurų žiburys“ pakvietė susitikti Tauragės Tarailių progimnazijos ir Taurų skyriaus moksleivius norėdama priminti moksleiviams, kaip jie turi elgtis gatvėje, kieme, kelyje, už saugios teritorijos ribų, važiuojant dviračiu, kaip apsaugoti savo turtą (pvz., dviratį), kaip elgtis viešoje vietoje, prie vandens telkinio.

Susitikimas vyko Tauragės Tarailių progimnazijos salėje. Saugaus eismo pamokėlėje dalyvavo ir   tigriukas su meškiuku (kaimo bendruomenės pirmininkė Lijana Jurevičienė ir Taurų skyriaus kultūrinių renginių organizatorė Giedrė Barakauskienė), kurie taip pat norėjo išmokti kelių eismo taisykles. Žinios buvo įtvirtintos viktorinoje. Už teisingus atsakymus visi vaikučiai gavo dovanų atšvaitųir saldumynų.

Kaimo bendruomenė labai dėkoja Tauragės Tarailių progimnazijos direktoriui ir Taurų skyriaus mokytojoms už pagalbą organizuojant renginį. Taip pat UAB „Biceda“ direktoriui Vidmantui Šimaičiui ir instruktoriui Dariui Nūtautui, Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus Prevencijos poskyrio pareigūnėms Raimondai Žvynakienei ir Juditai Sadauskytei. už kelių eismo saugumo taisyklių priminimą, gražų pristatymą, pamokymus vaikams kaip elgtis kelyje,  šiltą bendravimą su moksleiviais.

 

Kaimo bendruomenės „Taurų žiburys“ taryba 

Galerija