KVIEČIAME PAKELIAUTI NAUJU MARŠRUTU
2016 m. birželio 21 d.

Tauragės rajono vietos veiklos grupė, įgyvendindama Tauragės rajono vietos plėtros 2007-2013 m. strategiją, savo nariams, potencialiems projektų pareiškėjams ir vykdytojams įvykdė daug įvairių mokymų. Didelis dėmesys buvo skirtas verslumo skatinimui, bendradarbiavimui ir partnerystei. Per mokymus išgvildentas bendradarbiavimo projektas pažintinis kelias. Bendradarbiaudami Norkaičių kaimo bendruomenė „Galmena“, Norkaičių amatų centras, Pagarmančio regioninio parko lankytojų centras ir Pagramančio bendruomenės centras „Gramančia“ sukūrė pažintinį maršrutą, kur vietos gyventojams ir svečiams siūlys susipažinti su šio krašto paveldu. Kelias prasidės nuo Pagramančio regioninio parko lankytojų centro ir tęsis iki Norkaičių amatų centro. Birželio 1-ąją dieną VVG surinkusi grupę ekspertų leidosi išbandyti 4 valandų pažintinį kelią. Tai buvo kontrolinis bandymas prieš atidarant šį pažintinį kelią visiems kitiems turistams. 

Į šį pažintinį kelią galės leistis ir kiti aktyvų laisvalaikio praleidimą propaguojantys vaikai, suaugusieji ar vyresnio amžiaus žmonės. Aktyviai kviečiami ir laukiami ne tik Lietuvos, bet ir užsienio turistai.

Šio pažintinio kelio tikslas – susipažinimas su Pagramančio regiono nuostabia aplinka, iškiliais piliakalniais, unikaliomis atodangomis, Jūros ir Akmenos upių santaka, augmenija. Kelionė šiuo keliu neprailgs nei suaugusiems, nei vaikams, nes bevaikščiojant gidė papasakos ne vieną legendą, įdomių istorijų, kasmet Pagramantyje vykstančius tradicinius renginius. O ypatingoje šio kelio atkarpoje, pavadintoje Meilės keliu, ne tik iš arčiau susipažinsite su vaistažolėmis ir jų paskirtimi, bet išmoksite ir burtų, sudalyvausite vidaus išvalymo apeigose. Taip pat sužinosite, kokių galių turi meilės akmuo. Raibuliuojantis vanduo iš vienos pusės ir besikeičiantys žali peizažai iš kitos neleis nuobodžiauti.

Toliau maršrutas nusikels į Norkaičių amatų centrą. Ten žygeiviams bus atverta senųjų lietuvių amatų skrynia. Centro darbuotojos ne tik papasakos apie seniausius amatus, bet ir leis patiems išbandyti austi, pinti iš vytelių, išgirsti apie duonos kelią. Bus ir daugiau įdomios veiklos. Taip pat numatomi tautinio paveldo pietūs.

Pažintinis kelias lankytojus masins ištisus metus, tačiau bene gausiausiai – šiltuoju metų laiku. Tikimasi, jog žmonės vis dažniau atras gamtines keliones. Šiandien visi puikiai supranta, kad niekur kitur taip nepailsėsi, kaip gamtoje. Ne ką mažiau svarbi yra ir pažintinė vertė.

Bus galimybė šį pažintinį kelią ir išskaidyti: rinktis tik pažintinį kelią Pagramantyje arba tik veiklas Norkaičių amatų centre.

Visus susidomėjusius dėl detalesnės informacijos prašome kreiptis:

Tauragės rajono vietos veiklos pirmininkė Nijolė Tirevičienė, mob. tel.: 8 682 25 586,
el. paštas:
nijoletireviciene@gmail.com;

Pagramančio regioninio parko lankytojų centro administratorė Rita Krompalcienė, mob. Tel.: 8 656 21 503, el. paštas: prplankytoju@gmail.com;

Norkaičių tradicinių amatų ir etnokultūros centro vadovė Lina Lasauskaitė, mob. tel. 8 655 57 123, el. paštas: norkaiciu.tac@gmail.com.

 

 

VVG informacija

Galerija