VAIKŲ GYNIMO DIENA PILAITĖS BENDRUOMENĖJE
2016 m. birželio 01 d.

Pilaitės bendruomenė Tarptautinę vaikų gynimo dieną ir Tėvo dieną paminėjo suorganizuodama sporto šventę. Dapkiškių kultūros namuose renginį pradėjo neformalaus ugdymo vaikų šokis. Bendruomenės pirmininkė Ingrida Vorobjevienė visiems papasakojo Vaikų gynimo dienos sukūrimo istoriją. 

Vaikai iki šešerių metų turėjo žaidimų erdvę kartu su tėveliais. Nuo šešerių iki aštuonerių metų vaikų laukė estafetės. Jas organizavo Dapkiškių kultūros namų renginių organizatorė Laima. Estafetėse dalyvavo dvi komandos – „Nykštukai“ ir „Briedžiukai“. Komandos turėjo būti greitos, susikaupusios. Vaikai rideno didžiulius kamuolius į mažus vartus, ėjo per „tiltelį“, bėgo su meškučio „šalmu“, nešė balioną su šaukštu. Laimėjo „Briedžiukai“. Po aštuonių labai sudėtingų rungčių komandos piešė plakatus ir surengė parodą.

Vaikams nuo devynerių iki dvylikos metų vadovavo Dapkiškių bibliotekos filialo vyr. bibliotekininkė Livija Šimkė. Šio amžiaus vaikai bėgo nuo Dapkiškių kapinaičių iki pieninės. Atstumas gana ilgas. Nubėgę iki pieninės vaikai turėjo pasiimti po vėliavėlę ir grįžti atgal. Bėgikų komandos buvo dvi. Vaikai nubėgę trasą grįžo į parką, kur jų laukė bėgimo estafetė su kliūtimis. Norintys vaikai išsiskaičiavo pirmais antrais ir dvi komandos pagal vėliavėlių spalvą, „geltonieji“ ir „raudonieji“ bėgo kliūčių estafetę. Laimėjo geltonųjų komanda. Savo jėgas išmėginti kliūčių estafetėje panoro ir daugiau jaunimo.

O svarbiausia užduotis – susirungti prie teniso stalų. Vienas stalas Pilaitės bendruomenės centro, o kitą paskolino Tauragės stalo teniso klubas. Stalo teniso turnyrui vadovavo PBC tarybos narė Jurgita, o teisėjavo Tauragės stalo teniso klubo prezidentas E.Kriaučiūnas ir to klubo narys Jonas. Stalo teniso varžybos vyko tarp trylikos keturiolikos metų mergaičių ir berniukų, penkiolikos šešiolikos metų jaunuolių ir tarp vyresnių nei septyniolika metų vyrų. Pasibaigus varžyboms atsirado ir daugiau norinčių išmėginti save stalo teniso žaidime.

Visi dalyviai nuo mažiausio iki didžiausio buvo apdovanoti. Kas laimėjo prizinę vietą gavo vertingesnes dovanas. Bėgikai – badmintono raketes, stalo teniso nugalėtojai – stalo teniso raketes, o mažesnieji – kamuolius. Paguodos prizai buvo saldūs, o šventė baigėsi ledų puota.

 

Bibliotekininkės Livijos Šimkės informacija 

Galerija