BAIDARIŲ ŽYGIS ŠEŠUVIMI
2016 m. birželio 22 d.

Pirmą kartą įvykęs „Kunigiškiečio“ bendruomeniečių žygis baidarėmis Šešuvimi tapo Kraštiečių šventės bei pažinties su kaimynais iš gretimų bendruomenių įžanga. Iškeltas tikslas – perplaukti gimtosios upės atkarpą, jungiančią su artimiausiomis kaimyninėmis bendruomenėmis. 

Oras pasitaikė gražus, puikiai nusiteikę žygeiviai susirinko Kunigiškių bendruomenės kiemelyje. Netrukus atvyko autobusas, nuvežęs į pasirinktą žygio pradžios tašką. Čia pasitiko Saulius Bagdonas iš „Aktyvios Tauragės“. Išklausę instruktažą bendruomeniečiai sėdo į baidares. Šešuvis nuvilnijo nuo šurmulio: dažnam žygeiviui tai buvo pirma pažintis su baidare, tad ne visiems vienodai puikiai sekėsi perprasti irklavimo gudrybes. Susirikiavus bendrai nuotraukai, neilgai trukus supliauškėjo irklai: kelionė prasidėjo! Kam nelabai sekėsi susitvarkyti su irklavimu, padėjo draugiški bendruomeniečiai.

Puiki pramoga keliauti gimtąja upe: smagu apžvelgti seklumose persimatančius dugno akmenis, stebėti žuvų būrelius. Mėgstančius žvejoti vyrus įaudrino karšiai, „dideli kaip keptuvės“. Tik va – meškerės likusios namuose...

Pakeliui laukė numatytas sustojimas prie Fišerio koplyčios. Apie mūsų krašto istoriją įdomiai papasakojo Edmundas Mažrimas. Nepastebimai perplaukėme kaimyninės Gaurės ribas ir patekome į Kunigiškių atkarpą. Ilgesnioji žygio dalis įveikta – dar kelios valandos ir tikslas bus pasiektas. Draugiški pokalbiai trumpino kelionės laiką, iš už upės vingio išniro smėlėtas pliažas. Pailsėjus, o kai kuriems žygio dalyviams ir išsimaudžius, baidarės vėl išsibarstė Šešuvyje. Neilgai trukus išniro Baltrušaičių namų kontūrai. Netrukus pasirodė ir tiltas. Kelionės tikslas pasiektas! Žygeiviai pavargę, bet laimingi. Dalis gimtosios Šešuvies išmatuota irklų mostais!

 

Aušros Irtmonienės informacija

Nuotraukos autorės bei „Aktyvios Tauragės“ 

 

 

Galerija