MES PRIE ŠEŠUVIES UŽAUGĘ
2016 m. birželio 24 d.

Tėviškė – tai šiltas žodis, į kurį telpa tiek daug: mamos pyragu kvepiantys namai, darbščių tėčio rankų į pradalges suguldytos žolės kvapas, žingsniais išmatuotas kiekvienas žemės lopinėlis, sūpuoklėse skriejančios pirmosios svajos… Ir upė Šešuvis, kurioje maudėsi mūsų mažos dienos. Šiemet tradiciškai bendruomenė „Kunigiškietis“ sukvietė kraštiečius į kasmetinę šventę paklajoti jaunystės takais bei pasidžiaugti dabartimi. Norėdami geriau pažinti kaimynus, jie pakvietė ir gretimas bendruomenes, sujungtas gimtosios Šešuvies krantais. Į šventę su skaniomis lauktuvėmis atvyko būrys kaimynų iš Gaurės (pirmininkas Antanas Jurkauskis), Baltrušaičių (pirmininkė Lina Baltrušaitytė) bei Stragutės (pirmininkė Laima Dėlkienė). 

Šventės įžanga tapo baidarių žygis, kurios tikslas – irklų mostais įveikti Šešuvies atkarpą, jungiančią kaimynines bendruomenes. Žygis puikiai pavyko, dalyviai namo grįžo pavargę, bet laimingi.

Išaušo birželio 18-osios rytas. Į žvejų varžybas susirinko žvejų komandos iš visų dalyvaujančių bendruomenių bei išskubėjo užmesti meškeres į Šešuvį. Svajonių žuvis ant kabliuko nepakliuvo nė vienai komandai, bet iš laimikio išėjo puiki žuvienė, kurią gyrė kiekvienas valgytojas.

11 valandą rinkosi aktyviai nusiteikęs jaunimas į sportines varžybas. Sportas sutalpino visus po viena saule – tai draugystė ir vienybė. Tinklinio aištelėje virė aistros dėl pergalės, vėliau visi norintys žaidė daug nepatirtų emocijų sukėlusį futbolą su zorbingo kamuoliais. Proto miklumą patikrino šaškių varžybose, rankos taiklumo reikalavo pasagos metimo ir šaudymo į taikinį rungtys. Svarmenų kilnojimas padėjo išaiškinti stipriausius žmones. Tuo metu mažieji šventės dalyviai su neišsenkančia energija dūko ant batuto.

Nepastebimai pralėkė visa diena, vakaras prasidėjo oficialiąja dalimi. Nuskambėjo Kunigiškių himnas, pakvietęs atsistoti ir draugiškai palinguoti. Kunigiškių kultūros skyriaus kultūrinių renginių organizatorė Gražina Preikšaitienė ir bendruomenės pirmininkas Mindaugas Lukošaitis pasveikino gausiai susirinkusius šventės dalyvius. „Mes prie Šešuvies užaugę“ renginyje dalyvavusi mero patarėja Dalia Vaišvilienė tarė sveikinimo žodį kraštiečiams.

Šiltą vakaro nuotaiką kūrė išradingi kaimyninių ir Kunigiškių bendruomeniečių pasirodymai. Gaurės seniūnas Vidmantas Skirius pasveikino kelio į gimtąją tėviškę nepamiršusius kraštiečius, išsibarsčiusius ne tik po visą Lietuvą, bet ir pasaulį, čia gyvenančius žmones ir visus svečius.

Šventė linksmai šurmuliavo, vakaras džiugino ramiu oru. Bendruomenės pirmininkas Mindaugas Lukošaitis apdovanojo sportinių varžybių „Visi po viena saule“ prizinių vietų laimėtojus. Taip pat įteikė padėkos raštus aktyviausiai bendruomenės gyvenime dalyvaujantiems kunigiškiečiams. Kultūrinių renginių organizatorė Gražina Preikšaitienė dėkojo dalyvavusioms kaimyninėms bendruomenėms už gera nuotaika spinduliuojančius pasirodymus bei įteikė atminimo dovanėles. Oficialioji dalis baigėsi, svečius ir saviškius Kunigiškių šeimininkės pavaišino gardžiu kugeliu.

Linksmybės tęsėsi: šilto vasaros vakaro fone skambėjo grupės „Arka“ atliekami kūriniai, kviečiantys į šokių aikštelę. Nepastebimai laikrodis išmušė 12 valandą ir dangų nušvietė ryškiaspalviai fejerverkai.

 

Aušros Irtmonienės informacija ir nuotraukos 

 

Galerija