PAGRAMANTYJE PRADĖTAS VYKDYTI KAIMO TINKLO PROJEKTAS!
2010 m. lapkričio 08 d.

Pagramančio bendruomenės centras „Gramančia“ tapus Lietuvos Kaimo tinklo nariu, teikė projektą  „Tautinio paveldo ir tradicinių amatų atgaivinimas, populiarinimas ir informacijos sklaida kaime“. Šiomis dienomis šiam projektui buvo paskelbta vykdymo pradžia.

Pagramantyje yra nemažai nagingų žmonių, kurių darbais didžiuojamasi ne tik rajone, bet ir respublikoje. Norime, kad jų kūryba, sugebėjimai ir patirtis būtų perduota jaunajai kartai, skatinami amatai, verslumas kaime. Teminio susitikimo metu bus pristatomos kulinarinis paveldas, surengta tradicinių amatų , namų apyvokos daiktų, medžio drožybos ir kitų rankų darbo gaminių paroda.

Teminio susitikimo metu bus skleidžiama informacija apie tautinį paveldą ir tradicinius amatus Žemaitijoje, pasidalijama patirtimi su kitomis bendruomenėmis. Bus išleistas lankstinukas apie bendruomenės veiklą, nuveiktus darbus ir ateities planus.
 
Bendruomenės nariai kruopščiai rinka medžiagą apie savojo krašto kultūros paveldo vertybes, kad jos išliktų ateinančioms kartoms. Pagramančio bibliotekos vedėja Virgina Bartušienė renka video medžiagą apie Pagramantyje gyvenusius ir gyvenančius nagingus žmones, jų atliktus darbus.

Įgyvendinant projektą  sukviesime visus bendruomenės narius, kaimo gyventojus, svečius, surengsime šventę – teminį susitikimą, kuriame pasidalinsime savo pasiekimais ir ateities planais.

Parengė Rita Krompalcienė – Pagramančio bendruomenės centro „Gramančia“ valdybos narė