BENDRUOMENĖS „AUKAJA“ NARIŲ IŠVYKA
2016 m. liepos 01 d.

Batakių kaimo bendruomenė „Aukaja“ teikė paraišką Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos bendruomenės veiklos stiprinimo projektų konkursui ir gavo finansavimą projektui „Per tradicijas į bendruomeniškumą“. Įgyvendindamos šį projektą birželio 28 dieną pirmininkė Rita Grinienė ir aktyvios moterys – Renata, Vida, Laisvutė, Zita, Jūratė – suorganizavo ekskursiją po Žemaitijos kraštą. 

Pirmiausia moterys nuvyko į Žemaičių Kalvariją. Čia jas pasitiko bendruomenės „Gardai“ pirmininkas Bronius Kleinauskas ir Plungės rajono bendruomeninių organizacijų asociacijos ,,Plungės kraštas“ ir Šarnelės kaimo bendruomenės pirmininkė Rima Jokubauskienė. Kadangi „Aukajos“ bendruomenė, anot jų pačių, dar neturi didelės patirties įvairių renginių organizavime, projektų rengime, tai buvo labai naudinga susipažinti su šeimininkų darbais, įgyvendintais projektais. Pasimokyti tikrai buvo ko, nes jie jau dirba ilgiau ir yra sukaupę daug patirties.

Po pasidalinimo patirtimi aplankė naujus ir labai jaukius senelių globos namus. Seneliams palinkėjo geros sveikatos ir paliko saldžią dovanėlę. Po to ėjo į Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo baziliką. Vadovas B. Kleinauskas pasakojo apie bažnyčios įkūrimą, žydų išgelbėjimą, Kristaus kančios kelią. Aplankę vienuolių marijonų, M. Valančiaus ir V. Mačernio giminių kapus, vingiuotais ir kalnuotais keliais nuvyko į Šarnelės kaimo bendruomenės namus. Ten aplankė V. Mačernio gimtinę ir jo žūties vietą, daug sužinojo apie poeto gyvenimą ir kūrybą.

Grįždami užsuko į energetinių labirintų ir geometrinių figūrų parką, nuvyko į Platelių dvaro sodybą. Čia pamatė įvairių senovinių daiktų, Užgavėnių kaukių ekspoziciją, pasigėrėjo 200 metų senumo Raganos uosiu, žavėjosi žemaitiška gidės kalba. Dar pabuvojo Šaltojo karo muziejuje, įkurtame Plokščių kaime.

Ekskursija buvo įdomi ir jaunimui, ir vyresnio amžiaus žmonėms. Grįžo pavargę, bet laimingi ir patenkinti. Įspūdžiai išliks ilgam.

Informacija ir nuotraukos V. Steponavičienės ir B. Stankienės 

Galerija