SALDI, SPALVOTA VASARA
2016 m. liepos 28 d.

Gražią liepos 21-osios popietę Kunigiškiuose gyvenantys ar pas giminaičius atostogaujantys vaikučiai buvo sukviesti į bendruomenės kiemą, čia vyko jiems skirta popietė „Saldi, spalvota vasara‘‘. Pirmiausia vaikai vedančiosioms išrinko vardus. Pavadindami jas vasaros mėnesiais. Taip bibliotekininkė Jūratė tapo Birželiu, bendruomenės atstovė Aušra – Liepa, o meno vadovė Rasa – Rugpjūčiu.

Popietėje dalyvavo Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato vyresn. tyrėja J. Sadauskytė su šuniuku Amsium. Pareigūnė susirinkusiems vaikams priminė, kaip reikia saugiai pereiti gatvę, kaip elgtis užmiesčio kelyje, vasarojant pas senelius kaime. Amsius kantriai ,,dirbo‘‘ šviesoforu, lydėjo mažuosius per perėją, dalijo saldainius ir atšvaitus, žaidė žaidimus. Išlydėję svečius vaikai pasklido po kiemą, kur jų laukė įvairūs atrakcionai ir žaidimai.

Patys mažiausi noriai piešė kreidelėmis ant grindinio, statė smėlio pilis, didesnieji lenktyniavo šokinėdami su maišais, žaidė sviediniu. Mažoji skaitytoja Ugnė padeklamavo eilėraštį apie vasarą. O kokia saldi vasara be vaišių! Smagiai pažaidę visi susirinkome prie čia pat kieme saldumynais padengto stalo.

Bibliotekininkė Jūratė Beržinienė
Galerija