NEĮGALIŲJŲ IR PAGYVENUSIŲ ŽMONIŲ ŠVENTĖ MAŽONUOSE
2010 m. lapkričio 15 d.

Rudenėjančiais lapais nusagstytas lapkritis jau trečius metus tradiciškai sukviečia Mažonų seniūnijos neįgaliuosius ir pagyvenusius žmones į renginį, kuris šįkart pavadintas ,,Neuždaryk savyje savęs“. Į šventiškai išpuoštus kultūros namus , pamiršę savo sveikatos būklę, niūrią kasdienybę, galbūt vienatvę ar nepriteklius, tačiau su džiugesiu širdyse ir šypsenomis veiduose gausiai rinkosi žmonės iš įvairių seniūnijos kampelių: Lomių,  Šakviečio,  Pagramančio, Norkaičių, Mažonų ir netgi gana atokių seniūnijos kaimelių. Visus nuoširdžiai priėmė ir prie vaišėmis apdėtų stalų sodino seniūnijos socialinio darbo organizatorė Laima Samoškienė.

Šiltais žodžiais ir nuotaikinga daina šventę pradėjo Mažonų kultūros namų saviveiklininkai. Kultūrinių renginių organizatorė Birutė Kaminskienė, pažadėjo, kad šįkart ji bus kitokia: jauki , nuoširdi, smagi, padedanti atitolti nuo minčių apie ligas, bėdas, kasdienybę, suteikianti daugiau bendravimo laimės. Šiuos žodžius pateisino humoro grupės ,,Lelija“ personažų įneštas gero humoro pliūpsnis.

Susirinkusius nuoširdžiais žodžiais ir dovanomis pamalonino gausus būrys svečių: Tauragės r. savivaldybės meras Pranas Petrošius, Socialinės paramos skyriaus vedėja Ligita Rimkuvienė, apskrities gydytoja Birutė Bagdonavičienė, Tauragės kultūros centro direktorius Virginijus Bartušis, renginių režisierė Danutė Naujokienė,  metodininkė organizatorė Iridija Mockienė, Tauragės r. Neįgaliųjų draugijos pirmininkas Kęstutis Petkus. Daug šiltų žodžių išsakė ir naudingos informacijos suteikė  Mažonų seniūnas Jonas Samoška.

Viso renginio metu smagias dainas traukė Mažonų kultūros namų saviveiklininkai, bandonijų garsais nevalingai trenkti koja taktą privertė bandonininkai Raimundas ir Algis Ramanauskai.

Kaip žinome, lietuviai visuomet mėgo valgyti gerą, skanų ir sotų maistą, o susirinkusių tarpe atsirado gerų, sumanių šeimininkių, turinčių savo užslėptų maisto gaminimo receptų, būdingų tik savo kraštui, todėl kiekviena bendruomenė atsivežė ir pristatė po ypatingą patiekalą. Lomiškiai kvietė ragauti savo garsiojo ,,cimico“, pagramantiškiai - vėdarų, norkaitiškiai - sūrio, o visas šventinis stalas buvo mažoniškių bendruomenės moterų Nijolės Martišienės, Stefos Samoškienės, Klemos Fetingienės, Laimos Šveikauskienės, Linos Arlauskienės, Salomėjos Jokubaitienės kulinarinės fantazijos vaisius.

Antroje renginio dalyje susirinkusius ne tik maloniai nustebino, bet ir iki širdies gelmių sujaudino pramoginės muzikos grupės ,,Vita“ iš Šilutės pasirodymas.

Iki pat vėlyvų pavakarių skambėjo dainos, sukosi poros. Susirinkusių gausa, jų išsakyta nuomonė apie šventę dar kartą įrodė, kad šis renginys labai reikalingas, nes suteikė progą išeiti iš namų pajusti šventės dvasią, pabūti kartu, pasijusti svarbiais ir reikalingais. O mūsų – šventės organizatorių pareiga- rasti raktą į skausmo sužeistą širdį ir ją atrakinti. Atrakinti gėriui, grožiui ir prasmingam gyvenimui.

Šis tradicinis renginys buvo vykdomas panaudojant Neįgaliųjų socialinės integracijos bei Bendruomenės sveikatos tarybos programoms  teiktų projektų lėšas.

Kultūrinių renginių organizatorė Birutė Kaminskienė

Galerija