MOKYMAI APIE SOCIALINĮ VERSLĄ
2016 m. rugpjūčio 16 d.

Rugpjūčio 11 d. Tauragės rajono vietos veiklos grupės (VVG) prašymu įvyko socialinio verslo mokymai, kuriuos vedė lektorės: NVO Avilio programos vadovė, Socifaction socialinio verslo akseleratoriaus vadovė, Socialinio verslo forumo ir Socialinių inovacijų festivalio BiZZ organizatorė Monika Stankevičiūtė ir Inovatorių slėnio vadovė, socialinio verslo regionuose praktikė Urtė Žukauskaitė.

Mokymai vyko Mažonų bendruomenės ir kultūros namų patalpose. VVG savo parengtoje strategijoje didelį dėmesį skiria socialiniam ir bendruomeniniam verslui. Socialinis ir bendruomeninis verslas Lietuvoje yra nauja sritis, todėl VVG ieško įvairių būdų supažindinti visuomenę apie galimybes ieškant inovatyvių būdų gyvenimo kokybės gerinimui Tauragės rajone. VVG supranta, kad sėkmingai veiklai labai svarbus susiklausymas ir glaudus bendradarbiavimas tarp įvairių sektorių. Tad į mokymus buvo pakviesta ne tik bendruomeninių organizacijų bet ir savivaldybės, kultūros, bibliotekos, socialiniai darbuotojai, turizmo informacijos, Pagramančio regioninio parko, verslo atstovai ir, žinoma, visada besidomintis naujovėmis, atostogaujantis Mažonų seniūnas Jonas Samoška. Mokymuose dalyvavo 35 asmenys.

Mokymų metu buvo pristatyti gerųjų praktikų pavyzdžiai, pagrindiniai socialinio verslo principai, socialinių paslaugų teikimo praktika ir galimybės. Buvo aptarti socialinio verslo žingsniai, mokymų dalyviai pristatė savo verslo klientų tikslinę grupę, bandė suformuoti savo verslo idėjas.

VVG dėkoja lektorėms Monikai ir Urtei už naudingus ir įdomius mokymus. Tikime, kad daugelis dalyvavusių įgytas žinias ir gautą informaciją galės pritaikyti praktiškai.

 

VVG informacija

 

Galerija