MAŽONIŠKIŲ VIEŠNAGĖ KLAIPĖDOJE
2016 m. rugpjūčio 16 d.

 Pasibaigus pirmam Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos finansuojamo projekto ,,Bendruomenės šeima tai mes“ etapui- savaitės trukmės vaikų ir jaunimo vasaros kūrybinei stovyklai, mažoniškiai su nekantrumu laukė sekančios numatytos veiklos- išvykos į Klaipėdą. 

Į kelionę vyko stovyklautojai su tėveliais, projekto savanoriai, senjorai. Lydimi projekto koordinatorių Laimos Šveikauskienės ir Birutės Kaminskienės, pilnutėlis autobusas keliautojų pajudėjo Klaipėdos link. Smagiai bendraudami, net nepajutome priartėję prie senosios jūrų perkėlos, iš kurios, daugelis pirmą kartą, plaukėme keltu. Besidairydami į visas puses, kur akį traukė įvairaus dydžio laivai, jachtos, klykiančios žuvėdros, priartėjome prie įspūdingo pastato- Lietuvos jūrų muziejaus ir delfinariumo. Įėjus į vidų, vaikučių akys sužibo už stiklo pamačius nuostabaus grožio plaukiojančius jūros gyvūnus – delfinus, kurių daugelis nebuvo matę. Susėdę baseino prieigose, visi nekantriai laukėme delfinų pasirodymo. Ekrane virš baseino keitėsi įvairūs gamtos peizažai, vaizdai iš delfinų gyvenimo natūralioje aplinkoje. Audringais plojimais pasitikus pagrindinius artistus – delfinus bei jų trenerius, išvykos dalyviai su nuostaba ir susižavėjimu sekė šių gyvūnų žaismingą pasirodymą, sužinojo daug informacijos apie jų gyvenimo būdą, savybes. Pasibaigus programai, kupini emocijų, vieni iki perkėlos važiavo traukinuku, kiti eidami pakrante aplankė žvejų sodybas, apžiūrėjo laivų eksponatus.

Iš Klaipėdos autobusas pajudėjo Palangos link, į Radailių kaime įsikūrusį ,,Dinoparką“- dino laukinių šėlionių karalystę, kur, bevek visi, lankėsi pirmą kartą. Vaikučiai išsipūtusiomis akelėmis, netgi nejaukiai stebėjo 40-ies nepaprasto, tačiau realaus dydžio dinozaurų maketus, kurie riaumojo, šnypštė, kvėpavo, judino masyvias uodegas. Suaugusius domino gyvūnų, kuriuos buvo matę knygose ar filmuose, raidos istorija, savybės.

Apžiūrėję egzotiškus gyvūnus, vaikai pasinėrė į kitas vaikiškas pramogas: maitino ožkas, triušius, šokinėjo ant batutų, suposi karuselėse, klaidžiojo labirintais, važinėjosi mašinėlėmis, aplankė veidrodžių karalystę, žiūrėjo 5 D filmą ir t.t. Netruko prabėgti dar kelios valandos šiame ypatingame pažintiniame pramogų parke.

Šiek tiek pavargę, bet kupini įspūdžių, linksmi ir laimingi grįžome namo. Atsisveikindami jau planavome ateities darbus ir visų kartų bendrus turiningus, smagius susitikimus.

 
 

Kaimo bendruomenės „Mažonų rytas“ informacija 

Galerija