TRADICINĖ SPORTO ŠVENTĖ MAŽONUOSE
2016 m. rugsėjo 06 d.

Saulėtą rudenėjančios dienos popietę neabejingi sportui mažoniškiai jau 15-ą kartą rinkosi į  sporto aikštelę. Tą dieną, kaip ir kiekvienų metų rugpjūtį, vyko tradicinė sporto šventė, kurią organizavo kaimo bendruomenė „Mažonų rytas“ ir Mažonų kultūros namai.

Gana gausiai susirinkusius džiugino ne tik saulėtas, šiltas oras, bet ir daugybė smagių rungčių bei žaidimų. Mėgiamiausios mažoniškių – baudų mėtymo į krepšį ir smiginio rungtys, kuriose kiekvienas galėjo išbandyti rankos taiklumą. Dalyviai buvo suskirstyti į dvi komandas pagal amžiaus grupes: vaikų iki 12 m. amžiaus ir vyresnių. Baudų metimo rungtyje vyresniųjų grupėje taikliausią ranką pademonstravo Algis Buzas, II-ą vietą iškovojo Armandas Zemeckas, trečią- Eimis Bikneris. Vyresniesiems nenusileido ir mažieji. Geriausių rezultatų pasiekė Tadas Rudys. Antrą ir trečią vietas pasidalino sesė ir broliu - Gabija bei Arnas Jonušaičiai.

Kita rankos taiklumo rungtis – smiginis, kur dėl pergalės kovėsi tos pačios dvi komandos. Vyresniųjų tarpe metant strėles ranka nesudrebėjo kasmet atvykstančiai į gimtinę atostogauti Aleksandrai Popovai. Antra vieta atiteko Jonui Meilei, trečias liko Algis Buzas. Azartiškai vyrų būryje kovojo ir moterys: Klema Fetingienė ir Laima Šveikauskienė.

Vaikinus sudomino jėgos ir ištvermės rungtis- štangos stūmimas. Stipriausiu tapo Eimis Bikneris, šiek tiek dėl techninių klaidelių atsiliko Jonas Meilė.

Šventės dalyviai su didžiuliu entuziazmu dalyvavo estafetėse, suko lankus, šokinėjo virvutėmis, traukė virvę, mažyliai piešė kreidelėmis.

Kadangi susirinkusius lydėjo gera nuotaika, sėkmė, puikūs rezultatai, šventės pabaigoje vyko ilgai laukta apdovanojimų ceremonija. Nugalėtojams buvo įteiktos taurės, medaliai, diplomai, visi pavaišinti vaisiais, saldumynais, gaiviaisiais gėrimais.

Vyresnieji vakarą pratęsė privačioje valdoje esančioje paplūdimio tinklinio aikštelėje, surengę draugiškas tinklinio varžybas.

 

Kaimo bendruomenės „Mažonų rytas“ informacija

  

Galerija