MENO ŽMONES KVIEČIAME JUNGTIS
2016 m. rugsėjo 26 d.

„Vienas lauke ne karys“. Dažnai minima ir girdima frazė. Šio šūkio vedami Tauragės kultūros centro Norkaičių tradicinių amatų ir etnokultūros centro darbuotojai sušaukė susirinkimą, kuriame nuspręsta įkurti Dailiųjų amatų gildijos asociaciją. Asociacijos nariai – tai darbštūs ir kūrybingi žmonės, Tauragės krašto perliukai – tautodailininkai ir amatininkai.

Kodėl reikalinga asociacija? Dažnas meno kūrėjas susiduria su nemaloniomis problemomis, apsunkinančiomis jo darbą ir kūrybą. Asociacijos tikslas – padėti šiems žmonėms, kad sunkus darbas teiktų daugiau malonumo nei nusivylimo. Taigi stengsimės kuo „garsiau“ skelbti ir viešinti Asociacijos narių vardą, vienysime narių tarpusavio bendradarbiavimą, atstovausime jų interesus. Stengsimės palaikyti ir plėsti ryšius su giminingomis organizacijomis, nes kartu mes galime daugiau.

Rugsėjo 16 dieną įvyko Asociacijos narių susirinkimas, kurio metu į būrį buvo priimti nauji nariai, tarp jų gerbiami tautodailininkai Z. Radvila, M. Jaceničienė, G.Šimaitienė ir kiti. Buvo aptarti asociacijos tikslai, siekiai, sprendžiama, kaip viešinti ir populiarinti mūsų menininkų darbus.

Tikimės, kad atsiras daugiau norinčiųjų tapti gražia ir reikšminga Dailiųjų amatų gildijos asociacijos dalimi.

Tad kviečiame prisijungti.

 

Asociacijos vadovė Lina Lasauskaitė

 

 

Galerija