VASAROS PALYDŲ RENGINYS - „SVEIKS, KAIMYNE!”
2016 m. spalio 17 d.

Kaimo bendruomenė „Taurų žiburys“ palydėdama vasarą, organizavo renginį „Sveiks, kaimyne!“, kuriame buvo įgyvendinti du projektai. Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos konkurso „Eismo saugumas bendruomenėse 2016“ bei antras renginys Kūno kultūros ir sporto departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės konkurso „Sveika bendruomenė, sveika visuomenė 2016“ projektas.

Gražų rudens rytą prasidėjusios įvairios sporto varžybos sukvietė daug dalyvių: vyko krepšinio, futbolo, triatlono ir kitos rungtys. Pasibaigus varžyboms - apdovanoti nugalėtojai.

Po pietų Tauragės nuotykių parke renginys prasidėjo griausmingais įvažiuojančių motociklų riaumojimais: Kaimynai baikeriai į renginį atvežė kaimo bendruomenės „Taurų žiburys“ pirmininkę Lijaną Jurevičienę. Pirmininkė pristatė, kad nebe pirmi metai kaimo bendruomenė „Taurų žiburys“ dalyvauja eismo saugumo konkurse, norėdama bendruomenės gyventojams priminti saugaus eismo taisykles. Kaimo bendruomenės pirmininkės pavaduotoja pristatydama saugaus eismo kultūrą skatinantį projektą priminė, kad rudenį ir žiemą pėstiesiems ir dviratininkams kaip niekad reikalingas atšvaitas, priminė taisyklingą jo nešiojimą, pastebėjo, kad kelyje jausti atsakomybę už save yra tiesiog būtina. Paprašė mamyčių ir tėvelių, močiučių ir senelių priminti vaikams apie atšvaitų naudojimo būtinybę. Kaimo bendruomenė pabrėžia, kad imtis prevencinių priemonių žmogus gali pats – tereikia prisisekti atšvaitą!

Vakaronė “Sveiks, kaimyne!” tęsėsi ilgai: su vaikais užsiėmė animatoriai, literatai skaitė savo kūrinius, vyko labai gražus koncertas. Kaimo bendruomenės gyventojai ir svečiai taip palydėjo vasarą, dar ilgai skambėjo dainos…

Kaimo bendruomenės “Taurų žiburys” taryba dėkojo visiems prisidėjusiems, organizuojant renginį “Sveiks, kaimyne!”.

 
Kaimo bendruomenės “Taurų žiburys” taryba

Nuotraukos V. Navicko, A. Urbutienės 

Galerija