JUBILIATŲ ŠVENTĖ KUNIGIŠKIUOSE „IŠ KARTOS Į KARTĄ“
2016 m. lapkričio 07 d.

Spalis – ko gero gražiausias rudens mėnuo. Derlius jau aruoduose, laukai juoduoja tiesiomis arimų vagomis, palaukėse auksu tviska beržai. Spalis gausus šventėmis ir įsimintinomis datomis. Mėnesio pradžioje minima Tarptautinė Mokytojų diena, Angelų Sargų arba Policijos diena, o taip pat ir Tarptautinė pagyvenusių žmonių diena.

Kunigiškių gyventojai pagerbti savo bendruomenės senjorus rinkosi spalio 28-ąją. Žvarbų ir lietingą penktadienio vakarą prisidengę skėčiais, aplenkdami balas, kunigiškiečiai skubėjo į jaukius ir šiltus kultūros namus, kur vyko tradicinė jubiliatų šventė ,,Iš kartos į kartą‘‘. Šiais metais apvalaus jubiliejaus sulaukusių senjorų pasveikinti į Kunigiškius atvyko naujai išrinkta seimo narė Aušrinė Norkienė, Gaurės seniūnas Vidmantas Skirius ir bendruomenės „Kunigiškietis“ pirmininkas Mindaugas Lukošaitis.

Juk kiekvienas paliekam

Pėdas žemėj, kai einam laukais,

Jeigu gilios – ilgam jos išlieka,

Jei teisingos – jos tampa takais...

Jubiliatams skambėjo vedančiųjų skaitomos eilės. Visi klausėsi Kunigiškių skyriaus, moterų vokalinio ansamblio „Miražas“, vadovaujamo Rasos Jakienės, atliekamų dainų,. Šaltą ir drėgną rudens vakarą taip pat visus šildė Jovarų bendruomenės vokalinio ansamblio dainuojamos dainos. Jovarų bendruomenės pirmininkė Palmyra Gylienė, vokalinio ansamblio vardu, nuoširdžiai pasveikino Kunigiškių jubiliatus, linkėdama jiems geros sveikatos ir artimųjų dėmesio. Tą vakarą, niekas neskubėjo į savus namus, ėmė suktis šokėjų poros, visiems norėjosi pabendrauti ir kartu padainuoti.

 

Teksto autorės: Jūratė Beržinienė, Vita Galkauskaitė

Nuotraukos: Vitos Galkauskaitės 

Galerija