LOMIUS APGAUBĖ ADVENTINIS LAUKIMAS!
2016 m. lapkričio 29 d.

Poetiška ir daininga savaitgalio popietė, nušurmuliavusi Lomiuose, sušildė vietos gyventojus svečių puikiais pasirodymais, nuoširdumu. Gausiai į renginį susirinkę lomiškiai negailėjo katučių Taurų mišraus ansamblio dalyviams (vadovė Rasa Jakienė), jų dainuojamiems romansams, perpintais eilėmis apie meilę, gerumą, gyvenimą, skaitytais mokytojos Nijolės Puodžiuvelienės.

Šilumos ir šventiškumo - gaivaus oro gurkšnio renginiui suteikė gausus Tauragės literatų klubo „Žingsniai“ „desantas“. Ne taip dažnai Lomius vienu kartu aplanko tiek daug kuriančių asmenybių! Prieš pristatydamas poetus, klubo prezidentas Eugenijus Šaltis pristatė Lomių kultūros namuose veikiančią kito garsaus kultūrininko - Eugenijaus Skipičio - foto parodą Mažosios Lietuvos temomis. Įrėmintose nuotraukose įamžintos Karaliaučiaus krašte gyvenančių lietuvių nelengva kasdienybė ir šventės.

Atvykę kūrėjai – Bronislava Žilienė, Indraja Uginčienė, Vidas Riepšas, Remigijus Žukauskas, Jonas Jakštaitis. skaitė savo kūrybą, kurią lydėjo nuoširdūs žiūrovų ir klausytojų aplodismentai. Šmaikštusis prezidentas Eugenijus Šaltis renginiui suteikė smagaus gyvumo įtaigiai perskaitęs savos kūrybos poemą „Patarimai senjorams“.

Romansas keitė romansą, liejosi eilės, plojimai, o skambant puikioms melodijoms kojos pačios kilo šokiui. Ir suprantama – laukdami svarbiausios metų šventės, nusiteiksime ramiam darbui labiau pasinerdami į susitikimą su knyga, apmąstymus, tvarkydami savo aplinką švenčių sutikimui.

Renginį, kaip ir dera, užbaigė kultūros namų šeimininkės Lijana Kiltinavičienė ir Ramunė Kinderienė. Dėkodamos svečiams, lomiškiams duetu atliko kalėdinę giesmę – simboliškai atverdamos duris į advento rimtį. Jos kvietė atsigręžti į mūsų prosenių nuo amžių suformuotas kalėdinio laukimo taisykles – atsiprašyti artimo, jei buvo įskaudintas, grąžinti skolas, aplankyti sergantį kaimyną – daryti gerus darbus.

Svečiai pažadėjo dar kartą į Lomius sugrįžti - šiltas priėmimas ir dėmesys suartino!

 

Svečiai aplankė Lomių krašto istorijos ir etnografijos muziejų, susipažino su šiam kraštui būdinga senovės gyvensena, paliko įrašus svečių knygoje.

Elena Bazinienė 

Galerija